ideall.ro

Una dintre comisiile din Moscova a autorizat să participe 216 candidați, în timp ce 27 au fost excluși din acest scrutin care a fost prevăzut să aibă loc în septembrie

Aflat În fruntea sondajelor in circumscriptia lui, opozantul Ilia Iasin a anuntat luni ca si candidatura sa a fost blocata oficiala din cauza unui numar “prea mare” de semnaturi invalide, acuzatii pe care el le denunta ca fiind in totalitate fabricate.

Surse spun faptul că această candidatură ar fi fost blocată din cauza numărului foarte mare de semnături invalide.

„Trebuie sa perseveram, trebuie sa rezistam”, a lansat Iasin, în timpul unei manifestații convocate luni seara în centrul Moscovei.

sensodays.ro

În urma acestor candidaturi, locuitorii Moscovei au fost chemați la urne pe 8 septembrie pentru un scrutin menit să înnoiască mandatul de cinci ani a 45 de deputați din Parlamentul Local, însărcinat cu validarea deciziilor primarului Serghei Sobianin.

Într-un context de reducere a veniturilor și de stagnare economică, opoziția intenționează de asemenea, să mizeze pe nemulțumirea tot mai mare a rușilor

Raportându-ne la noua lege, candidații independenți trebuie să adune semnăturile a cel puțin 3% dintre potențialii lor alegatori în fiecare dintre cele 45 de districte ale Moscovei, adică circa 5000 de persoane.

Un lucru de remarcat este faptul că cei 17 candidați ai opoziției care au reușit să îndeplinească aceste exigențe și-au exprimat indignarea împotriva unei proceduri de verificare pe care aceșția o consideră opacă și care îi avantajează, în opinia lor, pe candidații ce susțin actuala putere.

Două manifestații care au avut loc au reunit circa 2000 de persoane, pentru a cere înregistrarea tuturor candidaților. Una dintre manifestații s-a soldat cu cel puțin 40 de arestări, dintre care mai mulți opozanți: Liubov Sobol, Ilia lasin și Ivan Jdanov, alianți ai principalului opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnii.

Totodată, înlăturată de la participarea scrutinele cele mai importante, precum este cel prezindențial, opoziția s-a mobilizat pentru alegerile din Moscova, sperând să obțină astfel un cuvânt de spus în gestionarea bugetelor imense ale capitalei ruse.

În ultimele luni, mai mulți candidați ai puterii au înregistrat un eșec în timpul alegerilorregionale în avantajul comuniștilor și naționaliștilor, în timp ce partidul puerii, Rusia Unită, înregistrează unul dintre cele mai slabe scoruri ale sale din ultimii ZECE ani.

babyliss-romania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ