Share

Maricel POPA dirijează sume importante către firmele administrate de familia acestuia

Maricel POPA este actualul Președinte al Consiliului Județean (CJ) IAȘI. De drept, acesta este consilier judeţean, dar cu atribuţii de preşedinte CJ. În trecut a fost ales consilier județean, iar în urma mai multor aranjamente politice, acesta a devenit președinte CJ. Anterior, a fost 3 ani secretar de stat la Energie şi Economie.

Din funcția de președinte al CJ Iași, Maricel Popa nu se poate lăuda cu foarte multerealizări. Mandatul său este presărat cu nerealizări, lipsă de viziune, lipsă de coerență și promisiuni în van. În schimb, din funcția de Președinte al CJ, Maricel POPA dirijează sume importante către firmele administrate de familia acestuia.

Printre primele din multitudinea de firme deținute de președintele CJ Iași, Maricel POPA și familia sa, este TEHNOTON S.A.

TEHNOTON S.A. este o întreprindere românească fondată în 1972 la Iași. Încă de la înființare, societatea s-a ocupat în principal cu fabricarea electrocasnicelor și mașinilor industriale.

Citeste si   Klaus Iohannis, pe tema vaccinării anti-Covid: Strategia va fi aprobată în zilele următoare

În anul 2000, când la guvernare a ajuns PDSR, actualul PSD, societatea de stat TEHNOTON S.A. s-a privatizat. În timpul guvernării lui Năstase, Maricel Popa a cumpărat societatea care și în ziua de astăzi face parte în continuare din Grupul OMEGA-TEHNOTON.

Cu o cifră de afaceri de 16.839.397 RON în 2019, și un profit de 558.738 RON, TEHNOTON este în continuare specializată în „Fabricarea de aparate electrocasnice și Fabricarea de echipamente casnice neelectrice”.

Societatea are trei acționari: OMEGA IS COMUNICATIONS SRL – 72.5888 %, BADEA D. CRISTINEL IOAN – 6.4049 % și GUȚĂ MARIA – 5.6095 %.

Mascarea acționariatului principal

Maricel POPA mai deține alte  firme în Iași: TEHNO PACK S.R.L, OMEGA-TEHNOTON DISTRIBUTION S.R.L, OMEGA MOB S.R.L, COMPANIA DE AVIAȚIE OMEGA-TEHNOTON S.R.L și VITALEF S.A.

De-a lungul timpului, acesta a creat o practică a mascării acționariatului principal, în toate firmele sale. Spre exemplu în TEHNOTON, acționarul principal este OMEGA IS COMUNICATIONS SRL. În OMEGA IS COMUNICATIONS SRL acționarul principal este MEDI PAC S.R.L. cu 99.5581 % și POPA MARICEL în calitate de asociat cu 0.4419 %. În MEDI PAC S.R.L. sunt doi asociați:  Vlad Andrei POPA și Laura Deniss POPA, copiii omului politic Maricel POPA.

Citeste si   GALA Dezvoltării Durabile are loc MÂINE

Prin  intermediul societății TEHNOTON S.A., Maricel POPA are acces la banii publici

Prin  intermediul societății TEHNOTON S.A., Maricel POPA are acces la banii publici și încheie numeroase contracte și cu instituțiile statului. Doar în 2019, firma președintelui CJ Iași a obținut peste 2 milioane de lei din contracte cu instituții publice.

În total, dintr-un număr de 72 de contracte, TEHNOTON S.A. a încasat de la instituțiile de stat mai bine de 30 de milioane de lei.

Societățile cu care TEHNOTON încheie contracte sunt: SNTFC “CFR CALATORI” S.A., Compania Națională de Cai Ferate “CFR” – S.A. și Societatea de reparații locomotive C.F.R. S.C.R.L Brașov.

Cele mai multe contracte sunt încheiate cu Compania Națională de Cai Ferate “CFR” – S.A. Doar anul trecut CFR a plătit către firma lui POPA aproape 2.500.000 lei pentru achiziția și repararea inductoarelor de cale în carcasă nemetalică.

Citeste si   Adrian Streinu-Cercel: Cine critică vaccinul să tacă, dacă nu, să-și asume morții! Soluția pentru a scăpa de virus în șase luni

Contractul cel mai mare este de circa 400 de mii de euro pentru furnizarea de “dibluri din plastic pentru reparații traverse”. În anii 2015 si 2016, firma TEHNOTON S.A. încasa alte circa 2 milioane de euro tot de la CFR pentru diverse echipamente și mașini electrice.

Nu doar TEHNOTON se bucură de bani publici, toate firmele lui Maricel POPA sun abonate la contracte cu statul și înregistrează câștiguri extrem de mari din contractele cu statul.

Datorită banilor obținuți ca om de afaceri prin firmele pe care le deține și puterii politice pe care o are ca președinte CJ Iași și președinte PSD, tot  Iași, Maricel POPA se regăsește într-un top 3 cei mai puternici oameni ieșeni, realizat în 2018.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ