Share

O altă firmă deținută de președintele CJ Iași, Maricel POPA și familia sa este OMEGA IS COMUNICATIONS SRL.

Înainte de a trece la analiza firmei OMEGA IS COMUNICATIONS SRL, să ne reamintim de primul episod în care am analizat istoricul, contractele TEHNOTON Iași și bineînțeles acționariatul.

CARACATIȚA de afaceri din spatele lui Maricel POPA! Cum își MASCHEAZĂ acționariatul (Ep. I)

În episodul anterior menționam faptul că societatea TEHNOTON are trei acționari: OMEGA IS COMUNICATIONS SRL – 72.5888 %, BADEA D. CRISTINEL IOAN – 6.4049 % și GUȚĂ MARIA – 5.6095 %.

În acest context, constatam faptul că Maricel Popa a creat o practică a mascării acționariatului principal, în toate firmele sale. Dădeam doar succint exemplul că în Tehnoton, acționarul principal cu 72.5888 % este OMEGA IS COMUNICATIONS SRL.

În acest episod vom analiza activitatea și acționariatul OMEGA IS COMUNICATIONS SRL

OMEGA IS COMUNICATIONS este o întreprindere românească fondată cu aproape 26 de ani în urmă, în luna octombrie a anului 1994. Încă de la înființare, societatea s-a ocupat în principal cu activități de telecomunicații.

Cu o cifră de afaceri de 1.434.850 RON în 2019 și un profit de 140.806 RON, OMEGA IS COMUNICATIONS SRL este în continuare specializată în „Activități de telecomunicații prin rețele cu cablu”. Anul trecut firma avea un număr mediu de 4 angajați.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Cu 99.5581%, MEDI PAC S.R.L. controlează OMEGA IS COMUNICATIONS SRL

Începând 18 ianuarie 2001 și pe o perioadă nedeterminată, administratorul firmei este soția lui Maricel POPA, Mihaela POPA.

Societatea are 2 acționari: MEDI PAC SRL – 99.5581% și Maricel POPA cu 0.4419%

Din nou acționarul majoritar aparține unei altă firme! Cu 99.5581%, MEDI PAC S.R.L., controlează OMEGA IS COMUNICATIONS SRL. La rândul ei, OMEGA IS COMUNICATIONS SRL controlează 72.5888% din TEHNOTON SA.

În concluzie, MEDI PAC S.R.L. deține atât OMEGA IS COMUNICATIONS SRL cât și TEHNOTON SA.

Ce “produce” Maricel POPA din activitatea sa de Președinte al Consiliului Județean Iași ține de competența DNA și dosarele în care figurează deja dl Popa vor indica până la urmă de ce soții Popa și-au dosit atât de bine resursele financiare.

Cert este că în eventualitatea unei condamnări penale, statul român nu ar avea ce să execute de pe urma lui Maricel POPA. Președintele CJ Iași și-a luat deja toate măsurile de precauție.

Prin intermediul societății OMEGA IS COMUNICATIONS S.R.L., Maricel POPA are acces la bani publici

Prin  intermediul societății OMEGA IS COMUNICATIONS, Maricel POPA are acces la bani publici și încheie numeroase contracte și cu instituțiile statului. Deși contractele încheiate între OMEGA IS COMUNICATIONS și instituții publice sunt modice și aproape nesemnificative dacă le raportăm la mutările serioase ale familiei Maricel POPA, președintele CJ IAȘI se bucură de bani publici încasați pe toate firmele deținute de el.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

OMEGA IS COMUNICATIONS deține acțiuni și în cadrul societăților OMEGA-TEHNOTON DISTRIBUTION SRL și COMPANIA DE AVIATIE OMEGA-TEHNOTON SRL.

Și OMEGA-TEHNOTON DISTRIBUTION SRL încasează bani de la instituțiile publice

Societatea OMEGA-TEHNOTON DISTRIBUTION SRL a fost înființată în 2004 și are ca obiect de activitate „Intermedierile în comerțul cu produse diverse”. În cadrul acestei firme pachetul majoritar de acțiuni este deținut de Maricel POPA cu 70% din acțiuni. 20% din acțiuni sunt deținute de OMEGA IS COMUNICATIONS SRL, iar restul de 10% sunt deținute de către o altă firmă de-a familiei Popa, VITALEF SA.

Începând 1 martie 2013 și pe o perioadă nedeterminată, administratorul firmei este soția lui Maricel POPA, Mihaela POPA.

În august 2010, OMEGA-TEHNOTON DISTRIBUTION SRL încheia două contracte de 207.745 RON cu Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iași și 114.939 RON la UNIVERSITATEA TEHNICA GHEORGHE ASACHI DIN IASI. Și au mai urmat după aceea tot la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iași multe alte contracte.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Cel mai important contract obținut de POPA la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iași, pe această firmă a fost unul în valoare de 825.306 RON în 2007.

COMPANIA DE AVIAȚIE OMEGA-TEHNOTON SRL

COMPANIA DE AVIAȚIE OMEGA-TEHNOTON SRL a fost înființată, în luna august a anului 2008 și are ca obiect de activitate „Transporturi aeriene de pasageri”. În cadrul acestei firme pachetul majoritar de acțiuni este deținut de Maricel POPA 70% din acțiuni. 20% din acțiuni sunt deținute de OMEGA IS COMUNICATIONS SRL, iar restul de 10% sunt deținute de către TEHNOTON, firma familiei POPA despre care am vorbit episodul trecut.

Începând 1 martie 2013 și pe o perioadă nedeterminată, administratorul firmei este Mitică REBEGEA,  un personaj care încă mai joacă un rol important în schema Aeroportului Iași.

OMEGA IS COMUNICATIONS SRL paravan pentru celelalte firme ale familiei POPA

OMEGA IS COMUNICATIONS SRL este folosită de președintele CJ Iași ca firmă paravan care să acopere celelalte societăți ale familiei. Firma a fost păstrată într-o zonă sigură și POPA nu a exagerat nici cu contractele cu instituțiile de stat. În conturile OMEGA IS COMUNICATIONS au intrat doar câteva sume modice de la instituțiile statului.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ