Share

Întrebarea momentului este următoarea: există sau nu avizul autorităţii aeronautice civile române pentru construirea SRU (Spitalului Regional de Urgenţe) în Moara de Vânt?

Apreciam într-un articol la începutul acestei săptămâni, faptul că discuţiile referitoare la amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe par să se fi apropiat de final.

Însă, tematică amplasării SRU a devenit deja subiect de campanie electorală. Iar discuţiile legate de existenţa AVIZULUI eliberat de Autoritatea Aeronautică Civilă, se transpun într-un scenariu de genul “O scrisoare pierdută”.

Citeste si   Bogdan Aurescu subliniază importanța cooperării dintre UE și ASEAN pentru a face față pandemia de COVID-19

La începutul săptămânii, Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, domnul Popa, declara că se află în posesia unui document conform căruia dumnealui susţinea că nu sunt impedimente în construirea Spitalului Regional de Urgențe în zona Moara de Vânt, în aproprierea Aeroportului Iași.

Dumnealui, a dat chiar citire la Radio HIT, a adresei primite de la Autoritatea Aeronautică Civilă. Dar, din câte se pare nu a remis nici un comunicat scris pe această temă. Maricel Popa: “După 4 ore de discuţii şi sedinţe la Autoritatea Aeronautică, astăzi (17.10.2016 – n.r.) am reuşit să obţin documentul unde Autoritatea Aeronautică certifică că se poate construi.”, radio hit.

Respectiva adresă, sau AVIZ, nu a ajuns nici pe masa directorului Aeroportului Internaţional Iaşi.

Citeste si   Bill Barr, secretarul american al Justiției: Nu există indicii privind fraudarea alegerilor din SUA care să schimbe rezultatul votului

Tot în cursul acestei săptămâni, prezent în studioul Tele M, la emisiunea jurnalistului Călin Ciobotari, domnul Bodea a comentat pe marginea existenţei acestui AVIZ: “Este o manipulare. Nu există AVIZ dat pentru acel spital. Nu există AVIZ al Autorităţii Aeronautice pentru această construcţie. Orice aviz de construcţie eliberat de Autoritatea Aeronautică Română se comunică în acelaşi timp atât celui care îl solicită cât şi Aeroportului. Nu există AVIZ al Autorităţii Aeronautice pe proiectul Spitalului Regional de Urgenţă pe Moara de Vânt. Pentru că se comunică aeroportului.”

Urmare a acestei situaţii ce ar trebui să înţeleagă ieşenii şi pe cine să creadă? Şi nu doar ieşenii. Pentru că evident cineva minte grosolan, pe un subiect de importanţă majoră pentru regiunea Moldovei!

Citeste si   Incident la ceremonia de Ziua Națională: două persoane au încercat să forțeze filtrul jandarmilor

Este momentul ca preşedintele Consiliului Judeţean să prezinte AVIZUL pentru a încheia acest subiect care deja riscă să ridice alt gen de probleme.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ