Carambol în Ungaria. Proprietarul autocarului explică cum s-a întâmplat tragedia

0
Share

Un autocar românesc a fost implicat, miercuri dimineață, într-un accident ce a avut loc la doi kilometri de granița Ungariei cu România. Proprietarul autovehicului explică care au fost cauzele care au dus la producerea tragediei, care s-a soldat cu un român mort și alți șase răniți, potrivit Profit.ro.

Autocarul românesc aparține unei firme de transport și a fost închiriat de compania Eurolines. Proprietarul grupului, Dragoș Anastasiu, a relatat cum s-a întâmplat accidentul.

“Este vorba despre o firmă din Sibiu, unul dintre mulții transportatori cu care colaborăm. Știm că la doi kilometri de vamă, pe banda de siguranță, erau tiruri care așteptau să intre în vamă, pe autostradă, și autocarul mergea pe banda a doua. Vizibilitatea era 100 de metri, ceață, și pe banda a doua, la un moment dat, două microbuze, probabil accidentate anterior între ele, stăteau. Nu exista niciun pic de avertizare. Și autocarul nu a mai avut cum să le evite, a tras în dreapta, a nimerit și microbuzele și s-a oprit într-unul dintre tirurile care stăteau pe banda de siguranță.

Nimeni din autocar nu are nimic, au plecat de mult de acolo.

Cei 17 pasageri din autocar, pasageri ai Eurolines, n-au pățit nimic. Firma se cheamă Danvi, dar parcă sunt din București sau Sibiu. El a circulat pe linia Hamburg-București închiriat de Eurolines. Ultima oară când l-am nimerit noi pe GPS, autocarul avea 90 km la oră, dar GPS-ul măsoară din 5 în 5 minute, deci nu știm exact cât avea”, a spus Anastasiu, potrivit Profit.ro.

Ultimul bilanț negru privind accidentul produs miercuri dimineață la granița Ungariei cu România arată că numărul persoanelor care și-au pierdut viața s-a ridicat la cinci, iar cel al răniților, la 17.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ