Share

Procedura de contestare a măsurilor de carantinare și izolare:

– La soluţionarea acţiunilor introduse împotriva actelor administrative prevăzute de prezenta lege nu sunt aplicabile prevederile Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare, referitoare la obligativitatea procedurii plângerii prealabile. Judecarea acțiunilor introduse împotriva actelor administrative se face de urgență și cu precădere.

Citeste si   Klaus Iohannis, despre clanurile interlope: Timp de trei ani, PSD a apărat penalii. Asta se vede acum pe străzi

– Soluţionarea cauzei se face cu audierea reclamantului, cu excepţia situaţiei în care starea sănătăţii acestuia nu o permite. Audierea reclamantului se poate realiza prin orice mijloc de telecomunicare audio-vizuală sau prin orice mijloc de comunicare electronic, inclusiv telefonic. În cazul în care reclamantul nu are apărător ales i se va asigura apărător din oficiu.

Citeste si   Prefectul de Bacău a demisionat din funcție! Care este motivul

– Pronunţarea se poate amâna cu cel mult 24 de ore, iar motivarea hotărârii se face în cel mult 48 de ore de la pronunţare.

– Hotărârea primei instanţe este executorie şi poate fi atacată cu recurs, în termen de 2 zile de la comunicare.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ