70 de persoane care fac parte din Caravana Unirii sunt blocate de două zile în vama Albița Leușteni

După ce au parcurs 1.300 de kilometri prin țară cu autobuzele CTP Iași personalizate pe exterior în culorile drapelului național, unioniștii care participă la Marșul Centenarului au ajuns la granița cu Republica Moldova. Le-a fost interzis însă accesul la ”frații de peste Prut”, fiind întorși de către graniceri de pe podul feroviar pe care au încercat să-l traverseze pe jos, fără a primi nicio explicație, după cum ne-a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Actiunea 2012.

În aceeași situație se află sute de români care nu sunt lăsați să treacă la granița la Republica Moldova.

Președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012 este de părere că guvernanților de la Chișinău le este frică de unire, tocmai de aceeași au impus restricții în ceea ce privește accesul românilor în țara lor

”Nu am fost lăsați să intrăm în Chișinău și nu s-a dat nicio explicație. Sunt mulți cetățeni români care sunt întorși zilele acestea și de la Sculeni și la Ungheni, fiindcă le e frică domnilor de la Chișinău de unire, doar așa ne explicăm. Suntem un grup de 70 de persoane la Marșul Centenarului, venim de la Alba Iulia, jumătate din România, jumătate din Republica Moldova.

Am venit cu cele trei autocare, roșu, galben și albastru, am ajuns în vamă și nu ni s-a permis trecerea pe jos, cum am făcut-o. Am ajuns în vamă, am fost împărțiți, cei care au cetățenia Republicii Moldova au fost lăsați să treacă, iar cei care au cetățenia României au primit hârtii de refuz de intrare. Guvernanților de la Chișinău le este frică de unire și le-au dat ordin soldaților să nu ne permită accesul”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Actiunea 2012.

Cu toate acestea, unioniștii sunt hotărâți să nu renunțe și au amplasat corturi în vama Albița Leușteni, în care își vor petrece a doua noapte, în speranța că autoritățile din Chișinău se vor răzgândi. ”Încercăm să ne continuăm drumul conform proiectului. Va fi deja a doua noapte dormită aici, avem corturi în care dormim”, a precizat George Simion.

Marșul Centenarului  a pornit de la Alba Iulia pe 1 iulie și pe 1 septembrie ar trebui să  ajungă  la Chișinău, unde  ar urma să aibă loc o manifestație stradală de amploare pentru Unire.

LĂSAȚI UN MESAJ