Share

CARAVANA UNIRII a străbătut deja peste 1.300 de kilometri prin țară, la mai bine de o lună de la momentul lansării, care a avut loc la începutul lunii iulie

Cele trei autobuze ale CTP Iași, personalizate pe exterior în culorile drapelului național, fiecare dintre ele purtând una dintre culorile tricolorului, au fost admirate de mii de curioși din aproximativ 30 de localități din țară.

În perioada 26 august – 1 septembrie, cele trei unități de transport personalizate vor parcurge ultimul traseu istoric al caravanei: Iași – Ungheni – Cornești – Călărași – Lozova – Mânăstirea Căpriana – Strășeni – Chișinău.

„Caravana Unirii” este un proiect cultural organizat de Primăria Municipiului Iași, cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri din 1918

Proiectul readuce în prim-plan statutul de capitală națională a Iașului în perioada 1916 – 1918, la Iași fiind puse bazele unirii ce a condus la formarea României Mari. Astfel, pe fiecare laterală a autobuzelor se regăsește mesajul „Iașul salută România Mare!”

Pe caroseriile autobuzelor sunt reprezentate 100 de simboluri sugestive pentru momentele istorice de referință ale neamului românesc precum și pentru realizările românilor de-a lungul timpului.

Saloanele autobuzelor sunt transformate în galerii expoziționale neconvenționale, care includ variate informații și materiale foto-video

Autobuzul albastru găzduiește o expoziție dedicată evenimentelor istorice din 1916-1918, în autobuzul galben sunt realizate proiecții video cu filme documentare istorice, iar în autobuzul roșu sunt prezentate explicațiile celor 100 de simboluri.

„Caravana Unirii” a plecat să străbată teritoriul României Mari, poposind în marile orașe reședință de județ, dar și în orașele Chișinău și Cernăuți, în prezent parte a Republicii Moldova, respectiv a Ucrainei.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ