Share

La data de 28.07, polițiștii ieşeni au intervenit la peste 140 evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate peste 300 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 30 de infracțiuni.

La data de 28 iulie a.c., poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Au fost organizate  acțiuni și s-a intervenit la 141 evenimente, dintre care 121 au fost sesizate prin 112.

În urma activităților au fost sesizate 35 de infracţiuni. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 318 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 85.520 lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Citeste si   Vasilică TOMA, șoferul de la Târgu-Frumos rămâne PARLAMENTAR! Ion VĂTĂMANU l-a vrut în LEGISLATIVUL ROMÂNIEI

Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 9 permise de conducere și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

Cercetat pentru înșelăciune, reținut de polițiști

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi au identificat doi bărbaţi, cercetaţi pentru înşelăciune, respectiv complicitate la înşelăciune. Unul dintre cei doi a fost reţinut pentru 24 de ore.

La data de 28 iulie a.c., poliţiştii ieşeni, cu sprijinul celor prahoveni au efectuat 2 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Prahova, la persoane bănuite de înşelăciune, respectiv complicitate la înşelăciune.

Din cercetări au rezultat indicii că, un tânăr, de 28 ani, din judeţul Prahova, la data de 02.12.2019, ar fi înşelat un administrator al unei societăţi comerciale, din judeţul Iaşi, căruia i-ar fi transmis că va transporta 198 de anvelope la Cluj. Bărbatul ar fi contactat, însă o altă persoană, căreia i-ar fi transmis că respectivele anvelope sunt ale sale şi că trebuie să i le transporte la Urziceni, după care şi le-ar fi însuşit.

Citeste si   Liceul TEORETIC de Informatică „Grigore Moisil” IAȘI - Cum ar fi ȘCOALA pe INSTAGRAM?

În baza probatoriului administrat în cauză, poliţiştii au reţinut tânărul, de 28 ani,  pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.

Cercetările continuă.

Acțiune pentru siguranța comunității, la Hîrlău

În data de 28 iulie a.c., în intevalul orar 08.00-11.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hîrlău şi Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hîrlău, împreună cu jandarmi ai I.J.J. Iaşi şi poliţişti locali au acţionat pentru prevenirea comerţului ilicit, a evenimentelor rutiere, precum şi pentru verificarea respectării Legii nr. 55/2020.

Au fost verificate 61 de terase şi controlate 67 de autovehicule.

Au fost legitimate 229 de persoane  şi aplicate 54 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 15.290 lei, dintre care 5 conform Legii nr. 55/2020, 22 conform Legii nr. 61/1991, 4 conform Legii nr. 12/1990, iar 19 pe linie rutieră.

Citeste si   4.902 cazuri NOI de PERSOANE infectate cu SARS – CoV - 2 la nivelul ROMÂNIEI

A  fost sancţionat contravenţional, conform Legii nr. 55/2020, un bărbat, de 55 ani, care se afla în incinta unui magazin fără a purta mască de protecţie.

A fost depistat un bărbat, care conducea un auto pe drumul public, cu viteza de 89 km/h pe un sector de drum, unde limita legală de viteză este de 50 km/h. Acesta a fost sancţionat cu amendă de 870 lei .

A fost depistat pe o stradă din oraşul Hîrlău, un bărbat, de 64 ani, în timp ce consuma băuturi alcoolice. Acesta a fost sancţionat contravenţional, conform Legii nr. 61/1991.

A fost sancţionată contravenţional o femeie, de 44 ani, care se afla în incinta unui magazin fără a purta mască de protecţie.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ