Share

Depistat conducând un auto, fiind sub influența alcoolului

La data de 7 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Leţcani au oprit pentru control, pe raza comunei Mădârjac un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani, din comuna Mădârjac.

Întrucât emana halenă alcoolică, tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar cercetările continuă.

Depistat conducând un auto, fără a deține permis de conducere

La data de 7 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au oprit pentru control, pe raza municipiului Iaşi un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, din comuna Mogoşeşti.

Citeste si   ZĂMOSTEANU s-a ”REPROFILAT”! Noul sediu al OPEREI va fi construit de FRIMA dezvoltatorului IMOBILIAR

În urma verificărilor efectaute, s-a constatat faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările continuă.

Sancționat pentru abateri la regimul silvic

În cadrul unei acţiuni derulate de poliţiştii Serviciului de Ordine Publică împreună cu reprezentanţii Gărzii Forestiere Suceava – Biroul Judeţean Iaşi, pentru prevenirea delictelor silvice, au fost efectuate verificări la punctul de lucru al unui depozit de cherestea, din comuna Popricani.

La finalizarea acestor verificări, administratorul societăţii comerciale a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 1.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

De asemenea, s-a procedat la confiscarea a 15,35 metri cubi de cherestea, întrucât acesta a expediat cherestea din gestiune, fără documente de provenineţă sau fără respectarea prevederilor H.G. nr. 470/2014 privind regimul juridic al avizelor de însoţire material lemnos.

Citeste si   Rata de infectare cu SARS-COV2 în județul IAȘI! 3 localități se află în SCENARIUL ROȘU

Activitate preventivă a polițiștilor ieșeni

La data de 7 septembrie a.c., în cadrul Programului de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi au desfăşurat o activitate informativ-preventivă în parcul “Nicolina”, din municipiul Iaşi.

Astfel, poliţiştii au distribuit 200 de pliante cu informaţii şi recomandări preventive ce ar trebui cunoscute şi aplicate de cetăţeni pentru a evita să devină victimele unei infracţiuni de tâlhărie.

De asemenea, cetăţenilor le-au fost transmise recomandări verbale pe această temă.

Pentru a nu deveni victima unei infracţiuni de tâlhărie, poliţiştii vă recomandă:

  • Fiţi discreţi! Nu vă etalaţi bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră. Bijuteriile scumpe, telefoanele mobile, tabletele sau camerele video sau foto pot atrage atenţia infractorilor;
  • Geantă atârnată neglijent pe umăr, este o „invitaţie” pentru hoţi. Purtaţi poşeta/borseta în faţă, lipită de corp, protejată de unul dintre braţe;
  • Evitaţi ieşirile în oraş după lăsarea întunericului, mai ales în zonele izolate sau neiluminate. Dacă trebuie să ieşiţi pe stradă seara târziu, alegeţi să fiţi însoţiţi de cineva care vă poate apăra în caz de pericol;
  • Nu vă lăsaţi atraşi în locuri întunecate sau izolate de către persoane necunoscute;
  • Fiţi atenţi la ce se întâmplă în jurul dumneavoastră, mai ales atunci când sunteţi în locuri sau situaţii noi!
  • Asigurați un iluminat corespunzător la intrarea în bloc și în fața liftului;
  • Nu permiteți persoanelor necunoscute, care nu-și justifică prezența, intrarea împreună cu dumneavoastră în incinta blocului;
  • Evitați să urcați în lift cu persoane necunoscute;
  • Instruiţi-vă copiii ca atunci când sunt singuri acasă să nu deschidă sub niciun motiv uşa de acces în locuinţă persoanelor străine.
Citeste si   1.551 cazuri noi de PERSOANE infectate cu SARS – CoV – 2 pe teritoriul ROMÂNIEI

În cazul în care aţi fost victima unei tâlhării, apelaţi numărul unic de urgenţă 112 sau mergeţi la cea mai apropiată unitate de poliţie pentru a depune o sesizare!


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ