Share

Specialiștii caută de ani de zile cea mai bună soluție pentru a ajuta oamenii să renunțe la viciul nesănătos al fumatului.

Se poate în două feluri: total sau treptat, reducând numărul țigaretelor fumate.

Cum e mai bine?

Nicola Lindson-Hawley, de la Universitatea Oxford, spune că mulți fumători încep prin a reduce numărul țigărilor.

Citeste si   Nou FOCAR de COVID-19 în MIROSLAVA! 11 persoane au fost testate POZITIV

Însă se pare că cea mai bună cale este renunțarea totală. Cercetătorii au urmărit 700 de persoane, care fumau cel puțin 15 țigări pe zi, dar intenționau să renunțe peste două săptămâni. Jumătate trebuia să fumeze normal, până la data stabilită, apoi să se lase brusc. Cealaltă jumătate a început să reducă numărul țigărilor considerabil. Ambele grupuri au fost consiliate psihologic, li s-au pus plasturi cu nicotină și au folosit și alte produse speciale, care ajută la renunțarea acestui viciu, scrie doctorulzilei.ro.

Citeste si   DOUĂ unități de învățământ din județul IAȘI au solicitat SUSPENDAREA CURSURILOR!

Potrivit time.com, cei care au avut rezultate pe termen lung, adică după 6 luni de la data la care s-au lăsat, au fost cei care au renunțat BRUSC. 22% din cei care s-au lăsat brusc de fumat încă sunt nefumători, față de 15%, din celălalt grup de oameni, care s-au lăsat treptat.

Citeste si   Activitățile DIDACTICE vor fi SUSPENDATE în unitățile de ÎNVĂȚĂMÂNT în care sunt organizate SECȚII DE VOTARE!

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ