Share

Mersul pe jos ne ferește de întâlnirea prematură cu Cosașul. Constatarea este rezultatul unui studiu australian. Viteza mersului ne indica șansele de supraviețuire ale persoanelor vârstnice.

Cercetătorii australieni au măsurat, sistematic, viteza de deplasare a 1700 bărbați, în vârstă de cca 70 de ani, timp de 5 ani. Viteza lor medie a fost de doar 3 km/h. În această perioadă, au decedat 266 bărbați.

Acei bărbați care au avut o viteză de peste 3 km/h, au avut un risc de deces cu 35% mai redus decât media. Printre cei decedați, nu a fost nici măcar unul singur care a avut o viteză medie de peste 5 km/h.

Și alte studii arată clar relația între viteza de mers și rata de mortalitate. Acei oameni în vârstă care practică, cu măsură, sportul și mișcarea își măresc cu 700% șansele de a avea o bătrânețe săracă în boli. Nu este prea târziu nici pentru cei care încep să facă mișcare doar la bătrânețe. Sportul cel mai sănătos la bătrânețe este și cel mai nespectaculos: mersul în ritm vioi!

Niciun alt sport nu activează așa de mulți mușchi ca mersul vioi. La ciclism sunt antrenați 35% din mușchi, la jogging – 70%, dar la mers sunt implicați 90%.

Sursa: descoperalumea.net


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ