Share

Odată cu apropierea frigului, una dintre preocupările pe care o au foarte multi oameni din mediul rural este cea legata de procurarea de lemn pentru încălzirea pe timpul iernii

Și în județul Iași se poate observa ca pe multe site-uri de anunțuri se găsesc persoane fizice sau juridice care comercializează lemne de foc. În acest sens, a fost realizată o cercetare de piață cu privire la prețul în județul Iași a metrului cub de lemn și a ajuns la niste concluzii foarte interesante pe care va invitam sa le citiți în continuare.

            La nivelul judetului Iasi, pretul lemnelor de foc poate varia intre 200 si 300 de lei

            Fondul forestier naţional ocupa, la sfârşitul anului 2018, o suprafaţă de 6583065 hectare, care reprezenta 27,6 % din suprafaţa ţării. Suprafaţa fondului forestier la 31 decembrie 2018, comparativ cu aceeaşi dată a anului 2017, a înregistrat o creştere de aproximativ 0,3%, datorată în principal unor reamenajări de păşuni împădurite şi introducerii în fondul forestier a terenurilor degradate, conform Legii nr. 46/2008 – Codul silvic cu modificările şi completările ulterioare. In judetul Iasi, suprafata fondului forestier la sfarsitul anului 2018 era de 97950 hectare.

Citeste si   Compania VEOLIA dă bir cu FUGIȚII! Pierderile SEMNIFICATIVE sunt principala PROBLEMĂ

            În anul 2018, s-au recoltat 19462 mii metri cubi (volum brut) de lemn la nivel national, cu   mii metri cubi mai mult faţă de anul 2017. Pe specii forestiere, răşinoasele reprezintă 36,6% din volumul total de masă lemnoasă recoltată, fagul 33,8%, stejarul 10,5%, diverse specii tari (salcâm, paltin, frasin, nuc etc.) 11,3%, şi diverse specii moi (tei, salcie, plop etc.) 7,8%.

Citeste si   Se vor ÎNFIINȚA alte 8 fluxuri de VACCINARE împotriva COVID -19 în județul IAȘI

            La nivelul judetului Iasi, situatia speciilor este urmatoarea: Numarul hectarelor de rasinoase  era de 1900, in timp ce, cel al foioaselor era de 93157 hectare

            Cercetarea referitoare la prețul metrului cub poate fi strâns legata de vânzările de centrale termice, unde la nivel național se observa o crestere a numarului total de centrale termice vândute cu peste 200.000 de bucăți fata de anul trecut. Din totalul de 200.000 de centrale vandute, peste 50% din vanzari se datoreaza inlocuirilor. Inlocuirea centralelor poate avea cauze multiple, printre acestea principale fiind: vechimea centralei, dorinta proprietarilor de a avea un control mult mai bun asupra cheltuielilor aferente incalzirii sau mai nou conectivitatea inteligenta.

Citeste si   ZĂMOSTEANU s-a ”REPROFILAT”! Noul sediu al OPEREI va fi construit de FRIMA dezvoltatorului IMOBILIAR

            Fiind unul dintre cei mai mari retaileri nationali de centrale termice, termostate, calorifere, panouri solare, sisteme de incalzire in pardoseala, aer conditionat, pompe de caldura, sanitare, etc. putem observa si analiza unele trend-uri si evolutii ale vanzarilor in diferite judete. Astfel, am observat ca la nivelul judetului Iasi cresterea vanzarilor de centrale termice este de 28,8% fata de perioada similara a anului trecut” au declarat reprezentantii Quickshop.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ