Share

 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că 4,6 la sută din populația României a dobândit imunitate la COVID-19. El a precizat că au fost prelucrate 11.000 de teste în cadrul studiului de seroprevalenţă care a început în urmă cu aproape patru luni.

„Studiul de seroprevalenţă – 4,6% – ultimul procent pentru trecerea prin boală. S-au recoltat 17.000 de seruri. Din acestea, s-au lucrat 11.000. Până acum, procentul de imunizare este de 4,6%”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit Agerpres.

Citeste si   Scandal la procesul Elenei Udrea. Cine i-a huiduit pe fostul ministru și pe Dorin Cocoș

Studiul național de seroprevalență a început în luna iulie 2020, cu scopul de a identifica proportia persoanele ce au fost infectate cu SARS-COV-2. Scopul studiului este identificarea gradului de imunizare la SARS-CoV-2. În urma studiului pot fi detectați anticorpii dezvoltați în urma infectării, care apar la personele care au avut boală. Testarea pentu acest studiu nu detectează prezența virusului și nu are drept consecinte internarea sau impunerea unor măsuri restrictive precum izolarea sau carantinarea persoanelor care prezintă anticorpi, potrivit INSP.

Citeste si   Marcel Ciolacu răspunde prin intermediari provocării lui Florin Cîțu

La începutul lunii septembrie, Nelu Tătaru anunța că în prima etapă a studiului care arată ce procent din populația a dezvoltat anticorpi la COVID-19 au fost analizate serurile provenite de la 4.000 de persoane, iar în cea de-a doua etapă a studiului național au fost recoltate probe de la aproximativ 13.000 de persoane.

Citeste si   Fostul ministru al Sănătății Nicolae Bănicioiu, în vizorul DNA, pentru luare de mită și trafic de influență

„Media europeană și țările care au avut o infectare mai mare au raportat 5-6% imunizarea. Pentru o trecere prin boală, noi avem o imunizare mică în acest moment, ca procent”, afirma Nelu Tătaru la începutul lunii septembrie. Ministrul Sănătății spunea pe 2 septembrie că, față de primele date, furnizate în vară, numărul persoanelor care au dezvoltat anticorpi a crescut cu aproape 2 la sută.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ