Share

Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19 este următoarea:

  1. Un număr de 3.405 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Mai precizăm că 169 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare.
  2. Conform ultimelor centralizări, un număr de 31 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce 8 persoane au ieșit din carantină. În momentul de față, la nivelul judetului Iaşi, sunt înfiinţate 2 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 2 unităţi administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar pentru Ambulanţă Iaşi.
  3. Structurile IPJ și IJJ au efectuat un număr de 977 verificări privind respectarea de către persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restricțiilor stabilite.
Citeste si   UMF IAȘI – locul III pe podiumul universităților din ROMÂNIA

Alte misiuni instituționale:

  • ISU a efectuat 2 misiuni, din care: 1 misiune de transport către unități spitalicești și o misiune de decontaminare biologică.
  • IPJ a efectuat 152 misiuni specifice.
  • IJJ a efectuat 22 misiuni, din care: 10 misiuni de patrulare auto în cooperare cu IPJ (asigurare ordine publică), 2 misiuni de pază la spații de carantină, 2 misiuni în cooperare cu spitale și 8 misiuni specifice.
  • Serviciul de Ambulanță Județean a executat 101 misiuni, din care: 35 misiuni de transport către unități spitalicești, o misiune transport spații carantină, 9 misiuni de transport către spații de izolare, 5 misiuni de transport probe biologice, 50 misiuni de decontaminare biologică și o altă misiune specifică.
  • MApN a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu IJJ, cu 7 militari și un mijloc auto.
  • DSP a efectuat 56 misiuni, din care: 56 alte misiuni specifice (machete în colectare și transmitere date, anchete epidemiologice, solicitări ambulanță, introducere în carantină, aeroport, transmitere rezultate la laborator spitale, misiune prelucrare date privind evoluția cazurilor confirmate în spitale).
Citeste si   UMF IAȘI a participat la CONFERINȚA universităților de medicină din FRANȚA

Share

LĂSAȚI UN MESAJ