Share

La Spitalul de Boli Infecțioase din Iași mai sunt 60 de paturi pentru pacienții infectați cu COVID -19

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași, Carmen DOROBĂȚ a transmis starea pacienților din secția de Anestezie și Terapie Intensivă, numărul testelor făcute, dar și situația actuală a materialelor necesare desfășurării activității în contextul COVID -19.

Număr de paturi libere la Spitalul de Boli Infecțioase Iași mai avem în jur de 60 de paturi libere. La terapie intensivă este plin, toate cele nouă paturi sunt ocupate. Din cei 9 pacienți, numai doi sunt intubați și ventilați. Restul sunt intubați prin mijloace mai ușoare, nu atât de agresive.

Următorii pacienți care vor veni, vor merge către zona de suport, compartimentul de Terapie Intensivă realizat în mod special la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Am observat că numărul infectărilor crește zilnic cu 200 – 300 de pacienți. Numărul va crește exploziv, dacă oamenii nu ar înțeleg că trebuie să stea în casă. Noi îi rugăm să stea în izolare, să nu iasă din casă doar dacă este absolut necesar.

Citeste si   Argumentele de LEGALITATE acuza deciziile CONDUCERII Institutului SOCOLA (partea I)

“Numărul de infectați va crește, dar este important ca această creștere să nu fie explozivă pentru a ne putea organiza și supraveghea toți pacienții așa cum trebuie”

Avem teste, kit-uri, avem grijă să mai procurăm kit-uri, astăzi am făcut comandă. Nu mai avem încă probe care să se afle în așteptare la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Ieri au fost lucrate pentru toate județele Moldovei un număr de 150 de teste. Am intrat într-o rutină de management al acestor pacienți, subliniez ceea ce este important, e să nu apară explozii de pacienți infectați de la o zi la alta. Aceasta depinde de toți cei care ne ascultați. Stați vă rog în casă!”, a declarat Carmen DOROBĂȚ, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Citeste si   Depoul CTP din DACIA va fi MODERNIZAT! Primăria IAȘI a semnat contractul pentru REALIZAREA studiului de FEZABILITATE

Carmen DOROBĂȚ: ”În momentul de față folosind protocolul elaborat la nivelul Institutului Matei Balș și avizat de către Ministerul Sănătăți”

Întrebată dacă a fost schimbată medicamentația pacienților având în vedere că situația este de la o zi la alta mai gravă, Carmen Dorobăț a declarat:

”Întrebarea este foarte elaborată și vă voi răspunde pentru a înțelege toată lumea. În momentul de fata folosim protocolul elaborat la nivelul Institutului Matei Balș avizat de Ministerul Sănătății.

Avem medicamentele folosite la ora actuală, folosite cel mai mult. Medicamentația se dă în funcție de forma clinică a fiecărui pacient, asimptomatica, ușoară, medie și gravă.

Ministerul Sănătății a făcut demersuri pentru a aduce și medicamentație care a fost folosită în Asia. Dorim și așteptăm vaccinul, însă nu avem un orizont de timp apropiat. Trebuie să îngrijim pacienții și să ne sprijinim pe înțelegerea dumnealor”, a mai declarat Carmen DOROBĂȚ, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Citeste si   Argumentele de LEGALITATE acuza deciziile CONDUCERII Institutului SOCOLA (partea I)

Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ