Botoșani, Drobeta Turnu Severin, Giurgiu, Motru, Galați, acestea sunt ‘Orașele Curate’ așezate pe harta României, în 2016, de campania națională ECOTIC dedicată colectării deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) din mediului urban. Obiectivele campaniei sunt de informare a populației asupra necesității predării corecte spre reciclare a DEEE, precum și de colectare efectivă a echipamentelor uzate.

Campania a debutat în Botoșani și a continuat, în luna octombrie, în alte trei orașe din România: Drobeta Turnu Severin, Giurgiu și Motru. In perioada 12 — 16 decembrie, a fost rândul gălățenilor să fie informați să predea corect echipamentele electrice și electronice uzate la punctele de colectare ale partenerilor locali de salubritate.

Locuitorii municipiului Galați au fost încurajați să participe la campanie prin acordarea unor premii instant celor care au predat o cantitate cumulată de minim 5 kg DEEE. Au fost colectate 1826 kg deșeuri de echipamente electrice și electronice de la peste 100 de persoane.

Organizația ECOTIC s-a bucurat de sprijinul autorităților publice locale și a companiilor de salubritate și apă-canal: Primăria Municipiului Galați, SP Ecosal, Agenția pentru Protecția Mediului Galați, Transurb Galați, Apa Canal Galați.

Conferința de presă ce va marca finalul campaniei din Galați va avea loc la sediul SP Ecosal, miercuri, 21.12.2016, la ora 12:30.

LĂSAȚI UN MESAJ