Share

Măsurile pentru prevenirea răspândirii noului Coronavirus au fost luate la nivel județean de fiecare Inspectorat în parte potrivit Ministrului Educației, Monica Anisie. Fiecare unitate de învățământ va continua să primească instrucțiuni clare din partea autorităților.

Având în vedere faptul că situația se află în continuă schimbare, adaptarea măsurilor aplicate în școli va depinde de scenariul în care se încadrează fiecare unitate de învățământ. În momentul de față, în județul Iași există o comună în care s-a decis implementarea sistemului de predare online.

Citeste si   Prof Dr. Carmen DOROBĂȚ a INFIRMAT orice implicare a sa de natură POLITICĂ

Școala Bivolari se află în zona roșie, conform inspectorului școlar general, Genoveva Farcaș. La nivelul județului Iași există 12 localități ce se încadrează în scenariul galben. Aceste localități sunt: Mircești, Tomești, Valea Lupului, Șipote, Miroslava, Rediu, Bârnova, Ungheni, Schitu Duca, Municipiul Iași, Ciurea, Popricani și Lețcani. Unitățile de învățământ din celelalte localități își vor începe anul școlar cât mai aproape de normalitate cu respectare măsurilor de protecție și distanțare socială.

În restul unităților de învățământ, orele vor începe în format fizic. Autoritățile au declarat faptul că se vor respecta în totalitate măsurile de siguranță precum și distanțarea socială dintre elevi și cadre didactice.

Citeste si   APIA reamintește FERMIERILOR că data limită de depunere a CERERILOR în cadrul Măsurii 21

La nivel declarativ aceste măsuri par implementabile

Totuși, în realitate aceste reglementări sunt greu de respectat. În cadrul grădițelor preșcolarii nu au obligativitatea de a purta măști de protecție. Respectarea distanțării sociale între copiii cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani este greu de menținut în timpul activităților.

Întrebată de reporterii cotidianului ”Bună Dimineața Iași„ cum se va desfășura triajul epidemiologic în rândul elevilor inspectorul general, Genoveva Farcaș, a declarat:

Este un triaj, dacă vreți, observațional pe care îl face părintele atunci când își trimite copilul la școală. Este foarte important și facem un apel în acest sens la părinții care în momentul în care observă că un copil prezintă semne de îmbolnăvire trebuie să îl țină acasă și să anunțe învățătorul sau dirigintele. Este vorba și despre un triaj realizat la unitatea de învățământ prin intermediul personalului medical de acolo


Share

LĂSAȚI UN MESAJ