Share

Să vedem cum se pregătesc autoritățile pentru sărbătoarea anului?

În perioada 9 – 15 octombrie va avea loc a XXVI-a ediție a Sărbătorilor Iașului. În vederea pregătirii acestora, primarul Mihai Chirica a convocat astăzi, la Palatul Roznovanu, o ședință organizatorică la care au participat, pe lângă reprezentanți ai municipalității, reprezentanți ai Mitropoliei Moldovei și Bucovinei (MMB), Poliției, Jandarmeriei, Poliției Locale, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Direcției de Sănătate Publică și Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

„Zona Splai Bahlui o vom folosi pentru parcarea autovehiculelor și autocarelor pelerinilor. Este posibil să folosim chiar și zona șantierului de acolo.

Va fi montată pe o lungime de circa 700 de metri. Vom reabilita și spațiile de urgență. Este vorba despre acele module de 12 metri lungime pe care le avem și pe care vrem să le dotăm și cu paturi de garnizoană. Vom renunța la corturile destinate pelerinilor”, a declarat primarul Mihai Chirica astăzi, într-o conferință de presă.

În aceeași perioadă vor fi organizate și târgurile tradiționale. Sărbătoarea Vinului va fi la Hala Centrală, Târgul de Blănuri pe strada strada Costache Negri și Târgul Meșteșugarilor pe bulevardul Ştefan cel Mare și Sfânt și, după demontarea corturilor de la Festivalul Internațional de Literatură și Traducere, în Piața Unirii.

Citeste si   CUM funcționează finanțările neoficiale ale partidelor? Speța viitorului deputat Marius MINEA rămas dator cu 230 000 euro la anturajul PNL IAȘI!
Primarul Chirica a renunțat la organizarea evenimentelor din Parcul Expoziției

„Am renunțat la organizarea de evenimente în Parcul Expoziției și ne-am concentrat mai mult pe zona centrală, fiind și mai ușor să le administrăm. Până acum au fost emise 103 avize, 48 pentru comercianții de haine, 32 pentru artizanat și 23 pentru alimentație publică”, a mai spus edilul.

Carla’s Dreams, What’s Up, Alina Eremia, Keo, Gabriel Cotabiță, Alexandra Ungureanu și mai mulți artiști ieșeni

Citeste si   Direcția de SĂNĂTATE Publică IAȘI a lăsat BEBELUȘII fără lapte PRAF de 3 LUNI! Părinte: ”Suntem DISPERAȚI”

Măsuri speciale de ordine vor fi luate și la concertul de duminică, 15 octombrie. La evenimentul la care vor concerta Carla’s Dreams, What’s Up, Alina Eremia, Keo, Gabriel Cotabiță, Alexandra Ungureanu și mai mulți artiști ieșeni, sunt așteptați peste 20.000 de spectatori. Scena va fi montată între linia de tramvai și strada Anastasie Panu și va fi urmat de un foc de artificii.
Primăria va organiza și două concerte în cartiere: pe 12 octombrie în cartierul Alexandru cel Bun și pe 13 octombrie în cartierul Nicolina, susținute de Alexandru Brădățan, Olimpia Nistor, Ștefan Pintilie, Laura Lavric, Ștefan Deaconița, Maria Costioaia, Vasilica Tătaru, Claudia Martinică, Beatrice Duca, Nina Cuciuc, șase perechi de dansatori și Fanfara Militară.

Citeste si   CUM funcționează finanțările neoficiale ale partidelor? Speța viitorului deputat Marius MINEA rămas dator cu 230 000 euro la anturajul PNL IAȘI!

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ