Share

România a trecut pragul de 3.000 de infectări pe zi, iar rata de pozitivare a depășit 20%. Totodată, la Iași au fost raportate ieri (12.10. -n.r.), 164 de persoane infectate cu SARS – CoV – 2. 

În acest context, medicul Carmen DOROBĂȚ, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași face un apel la populație să respecte măsurile de precauție pentru a nu ajunge la 4.000 de cazuri noi pe zi.

“Dacă vom ajunge la 4.000 de cazuri și peste 4.000 vom fi obligați să lucrăm într-un ritm din ce în ce mai alert”, a declarat Carmen DOROBĂȚ.

Carmen DOROBĂȚ a declarat că rata de pozitivizare a crescut în ultimele două săptămâni vertiginos de la o zi la alta.

“Este un virus extrem de contagios, că urmare, rată de pozitivare a crescut în ultimele două săptămâni vertiginos de la o zi la altă. Pe de altă parte, să încercăm să facem aici, în spital, activitatea de organizare pentru că în ceea ce privește activitatea medicală avem expertiză, acum știm cum să tratăm și cum să manageriem un astfel de pacient”.

Medicul Carmen DOROBĂȚ susține că atingerea a 4.000 de cazuri pe zi a nivel național va consuma foarte mult timp în activitatea de organizare.

“Noi nu ne dorim să ajungem la 4.000 de cazuri pe zi. Noi ne dorim că măsurile de protecție și cele luate de către autoritățile locale să ducă la un rezultat pentru că ele, dacă sunt respectate, vor duce la un rezultat favorabil, adică numărul nu va mai crește atât de vertiginos.

Dacă vom ajunge la 4.000 și peste 4.000 vom fi obligați să lucrăm într-un ritm din ce în ce mai alert și în același timp, să consumăm o mare parte din timp cu activitatea de organizare”.

Carmen DOROBĂȚ a mai declarat că măsurile existente de precauție sunt singurele existente în lume în ceea ce privește infecțiile cu transmitere respiratorie și că are încredere că cetățenii le vor respecta.

“Eu am spus că ar trebui să nu fie oamenii plictisiți de ceea ce noi tot spunem pe canalele media, că până la urmă, aceste măsuri de precauție sunt singurele existente în lume în ceea ce privește infecțiile cu transmitere respiratorie și să aibă încredere că, dacă spunem, înseamnă că avem încredere că cetățenii vor și înțelege, vor și respectă. Să sperăm că vocea noastră se va face auzită și înțeleasă”, a mai declarat Carmen DOROBĂȚ.


Share
Citeste si   4.902 cazuri NOI de PERSOANE infectate cu SARS – CoV - 2 la nivelul ROMÂNIEI
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ