Share

Din data de 10 martie 2020, Spitalul de Boli Infecțioase din Iași a avut internați 133 de pacienți confirmați cu virsul SARS-COV2. Doar 58 dintre ei au fost din Iași

Datele statistice ale Spitalului de Boli Infecțioase oferă și zona de proveniență a pacienților: București 1, Botoșani 8, Bacău 5, Neamț 22, Prahova 1,Suceava 31, Vrancea 1, Vaslui 6. S-au externat vindecați 40 de bolnavi. Doar 16 dintre ei au fost din Iași.

Spitalul de Boli Infecțioase a înregistrat, din păcate, în ciuda eforturilor medicilor, 11 decese. Au pierdut lupta cu viața 4 bolnavi din Iași, 2 din Suceava, 3 din Neamț, unul din Botoșani și unul din Bacău.

La Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, sunt internați 99 de bolnavi, 41 de persoane fiind din alte județe. Sunt în așteptarea rezultatului testului Covid -19, 13 suspecți.

Citeste si   (P) MARICEL POPA, președintele PSD IAȘI: „IAȘUL a fost CĂLCAT în picioare de guvernul LIBERAL!”

Carmen DOROBĂȚ: ”Fiecare persoană suspectă de COVID 19 stă singură în salon”

”Cea mai mare problemă o reprezintă numărul locurilor pentru suspecți Covid 19. Acum, de exemplu, mai avem doar două locuri. Fiecare persoană suspectă de COVID 19 stă singură în salon. Sunt norme internaționale.

Când ajungem la capacitate, rog colegii de la spitalele care au astfel de cazuri să izoleze persoana suspectă de COVID 19 pînă la confirmarea sau infirmarea diagnosticului. Posibil ca această situație să producă frustrări dar țin să asigur toți cetățenii că noi, aici, tratăm fără discriminare toți pacienții. Nu contează vârsta, starea socială, studiile sau locul din care vin bolnavii”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, Carmen Dorobăț

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Carmen Dorobăț atrage atenția că în urmă cu o săptămână sistemul medical a intrat în strategia de fază 4

”În urmă cu o săptămână sistemul medical a intrat în strategia de fază 4. Asta înseamnă, potrivit documentelor oficiale, intrarea în acțiune a ceea ce înseamnă generic Spitale Covid 19. Ne aflăm în perioada ascendentă a curbei îmbolnăvirilor iar Spitalul de Boli Infecțioase din Iași preia cazurile medii și grave.

Luptăm pentru sănătatea dumneavoastră iar infrastructura este formată din 9 paturi de Terapie Intensivă, 15 paturi pentru suspecți și 184 de paturi pentru bolnavii diagnosticați cu Covid 19. Faptul că s-a contabilizat un număr mic de ieșeni diagnosticați cu SARS-COV 2 arată managementul bine țintit realizat de toate instituțiile implicate, de la Prefectură, Primărie, Consiliul Județean, Serviciul Județean de Ambulanță, SMURD, medici de familie, ISU, DSP CJASS și spitale. Avem nevoie de încrederea dumneavoastră. Vom lupta pentru fiecare viață”, a mai declarat Carmen Dorobăț.

Citeste si   (P) MARICEL POPA, președintele PSD IAȘI și candidat la Senat: „MODERNIZAREA infrastructurii rutiere a fost o PRIORITATE pentru administrația SOCIAL-DEMOCRATĂ!”

Asistența medicală din Spitalul de Boli Infecțioase din Iași este asigurată de 26 de medici care fac gardă, 161 de asistente medicale și 114 infirmieri și îngrijitori. Acestora li se adaugă medicii de laborator, Radiologie, Anatomie Patologică și farmaciștii.

Cu excepția celor opt cadre medicale de îngrijire diagnosticate cu SARS-COV2 care se află în spital sub tratament.

”Mulțumim încă o dată comunității care ne susține și mass media pentru modul în care informează populația. Noi suntem la datorie. #totulvafibine #staiacasă ”, a mai declarat managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, Carmen DOROBĂȚ.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ