Share

Prof. dr. Carmen Dorobăț a transmis faptul că în momentul de față încă mai sunt locuri pentru a primi pacienţi. În cazul în care va fi plin, restul pacienţilor vor fi transferaţi la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi

Din fericire mai avem locuri pentru a primi pacienţi. Mai sunt aproximativ 100 de locuri. Lucrăm la maximum în compartimentul de Terapie Intensivă, unde acolo nu mai avem locuri. Pacienţii în stare gravă vor merge conform protocolului la Spitalul de Neurochirurgie. Acolo sunt 16 paturi destinate acestor pacienţi.

Profilul pacientului s-a schimbat într-o oarecare măsură. În primele două săptămâni am avut pacienţi cu forme uşoare sau medii de coronavirus. În prezent, am constatat că apar disfuncţii respiratorii la tot mai mulţi pacienţi indiferent de vârstă. Acest lucru se întâmpla deoarece agentul infecţios trecând de la pacient la pacient îşi modifica patogenitatea, dar şi despre vârsta pacientului.

Tineri sunt mulţi infectaţi, circa 50%, dar doi sunt cu forme grave, dintre care o pacientă, în vârstă de 27 de ani. Nu avem copii.

Citeste si   MUNCITORI mai MULȚI - rata de INFECTARE cu COVID-19 mai MARE: ”Sunt de acord ca OAMENILOR ce lucrează în FABRICI să li se asigure TRANSPORTUL”

În acest moment, nouă pacienţi sunt internaţi la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă.

În momentul în care vom depăşi peste 2.000 de pacienţi, vom schimba strategia de tratament a cazurilor şi formelor uşoare de coronavirus.

Mai avem teste care sperăm că ne vor ajunge pe acest weekend”, a declarat Carmen Dorobăț.

Citeste si   (P) MARICEL POPA, președintele PSD Iași: „Guvernarea social-democrată înseamnă o Românie DEZVOLTATĂ pentru toți românii!”

Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ