Share

România înregistrează zilnic un număr mare de persoane infectate cu Covid 19, fapt ce îi sperie atât pe cetățeni, dar mai ales pe medicii care nu mai fac față avalanșei de îmbolnăviri. Medicii fac un apel la cetățeni , care trebuie să anunțe imediat medicul de familie în cazul în care observă nereguli la starea lor de sănătate.

Pacienții ajung târziu în spital din cauza faptului că nu semnalează la timp medicului de familie că ceva s-a modificat în starea lor de sănătate. Aș vrea să subliniez că am vrea o implicare mai activă a medicului de familie în ceea ce privește sfatul pacientului de a se adresa medicului specialist imediat ce simte că ceva este în neregulă”, a declarat Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași.

Numărul mare de îmbolnăviri vine ca urmare a faptului că tot mai mulți pacienți ajung târziu la spital, când starea lor de sănătate este deja precară sau pentru că pierd timp încercând tot felul de tratamente miraculoase virale pe rețelele de socializare.

”În momentul de față, în Spitalul de Boli Infecțioase din Iași nu există niciun loc în compartimentul de  terapie intensivă și trei locuri libere fără posibilitatea administrării de oxigen în zona de confirmați.  De altfel, pentru pacienții confirmați care nu necesită oxigen există un număr suficient de mare de locuri disponibile, circa 50”, a mai declarat Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași.

În ultimele 24 de ore, în România au fost înregistrate 7.304 de noi infecții și 177 de decese.

Citeste si   7.753 cazuri noi de PERSOANE infectate cu SARS-CoV-2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ