Share

Maricel Popa a anunţat ieri, în cadrul Conferinței de Presa, deschiderea primelor săli din Casa Muzeelor. Evenimentul, programat pentru luni, 29 iunie, coincide cu comemorarea victimelor Pogromului care a avut loc cu 79 de ani în urmă în curtea imobilului din strada Vasile Alecsandri nr. 6, pe atunci sediul Chesturii Iaşi.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Prin proiect se propune și înființarea unor ateliere de creație (la etajul 1), motiv pentru care s-a și dorit extinderea spațiului clădirii. Cele trei muzee care urmează a fi redeschise vor fi la parterul clădirii. Până în septembrie se va deschide și o sală dedicată scriitorului Ion Creangă.

” S-a finalizat Casa Muzeelor, un obiectiv la care s-a lucrat peste 15 de ani, cu întreruperi. Am făcut o licitație pe fonduri europene, în 2018, iar acum am finalizat proiectul. Luni vom deschide Muzeul Literaturii, Muzeul Teatrului Evreiesc și Muzeul Pogromului, urmând ca până în septembrie să avem absolut toate muzeele. Este o clădire care se redă circuitului muzeal, are 98 de camere. ” a declarat Maricel Popa, Președintele Consiliului Județean.

Valoarea totală a proiectului este de 16,6 milioane de lei, fondurile nerambursabile fiind de peste 15 milioane.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ