Share

Custodele Coroanei Române, Margareta, va participa la evenimentele organizate la Iaşi de Ziua Naţională a României, la invitaţia municipalităţii

„Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a decis să sărbătorească Ziua Naţională din acest an la Iaşi, ca omagiu adus străbunicilor ei, Regele Ferdinand Întregitorul şi Regina Maria. Familia Regală încheie astfel şirul celor 75 de evenimente publice la care a participat cu ocazia Centenarului Primului Război Mondial şi al Marii Uniri, început la 26 august 2016”, a informat Biroul de Presă al Casei Majestăţii Sale Custodelui Coroanei.

Citeste si   VIDEO l Oamenii din Podu ILOAIEI sunt exasperați de starea DRUMURILOR județene administrate de CJ IAȘI

Custodele Coroanei şi Principele Radu vor participa, pe 30 noiembrie, la ora 11,00, alături de Principesa Sofia, la Liturghia cu recviem pentru Regele Ferdinand I şi Regina Maria la Catedrala Romano-Catolică.

Liturghia va fi prezidată de către Episcopul Petru Gherghel. În continuare, MS Margareta va dezveli statuia în bronz a Regelui Ferdinand Întregitorul, care va fi amplasată în faţa istoricului Palat Roznovanu, sediul primăriei municipale. La eveniment vor participa Principele Radu şi Principesa Sofia.

De asemenea, tot în cursul după-amiezii, Principesa Sofia va participa, la Ateneul Naţional Iaşi, la inaugurarea Salonului Marilor Români, o galerie ce va avea în componenţă lucrări, documente, acte de cancelarie, manuscrise originale sau cărţi ce poartă semnăturile sau au aparţinut unor români reper ai istoriei ţării noastre.

Custodele Coroanei şi Principele Radu vor participa la o dublă lansare de carte la Palas Mall

Custodele Coroanei şi Principele Radu vor participa la o dublă lansare de carte la Palas Mall, în spaţiul Librăriei Cărtureşti – „Lumea Majestăţii Sale”, coordonatori Alexandru Muraru şi Daniel Şandru, şi „Ultimele convorbiri cu Regele Mihai”, autor, Bogdan Şerban-Iancu, apărute la Editura Corint.

Citeste si   SECETA PEDOLOGICĂ face RAVAGII! Fermierii ieșeni așteaptă ajutoarele de la stat

În continuare, Majestatea Sa Margareta va aprinde iluminatul cu ocazia sărbătorilor de iarnă şi va inaugura Târgul de Crăciun din municipiul Iaşi, în faţa Primăriei

Apoi, Familia Regală va participa la ceremonia de acordare a titlurilor de Cetăţean de Onoare al Municipiului Iaşi Custodelui Coroanei şi Principelui Radu, în Sala „Vasile Pogor” a Primăriei municipiului Iaşi.

Citeste si   Cum se prezintă situația îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2

Duminică, 1 Decembrie, Familia Regală va lua parte, la ora 10.00, la ceremonia dedicată Zilei Naţionale, în faţa Palatului Culturii din municipiul Iaşi.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ