Share

Invitaţie de înfrăţire a Iaşului cu oraşul Ma’ale Adumim

Prezent la Iaşi cu ocazia simpozionului ştiinţific “Cultura diferenţei, diferenţa culturii” organizat de „Fundația pentru Promovarea și Dezvoltarea Evreilor Români pe numele Rabin Pinhas E. Wasserman” în parteneriat cu municipalitatea ieșeană, rabinul Josef A. Wasserman, adevărat ambasador al Iaşului în Statul Israel şi mesager al toleranţei şi reconcilierii istorice româno-israeliene, a transmis domnului Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iaşi, mesajul domnului Benny Kashriel, Primarul oraşului Ma’ale Adumim.

Citeste si   La UAIC va fi CONSTRUIT un nou cămin STUDENȚESC

În mesaj, se exprimă deosebită bucurie şi onoare cu care oraşul Ma’ale Adumim a primit intenţia municipiului Iaşi de a deveni oraş înfrăţit cu oraşul israelian, invitându-l totodată pe domnul Primar Mihai Chirica să efectueze o vizită, în viitorul apropiat, la Ma’ale Adumim, prilej cu care va fi semnat acordul de înfrăţire între cele doua oraşe.

Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iaşi i-a mulţumit Rabinului Josef A. Wasserman pentru deschiderea cu care oraşul Ma’ale Adumim a primit propunerea Iaşului şi a transmis, la rândul său, omologului israelian, invitaţia de a vizita Iaşul, în vederea demarării unor schimburi economice, culturale şi educaţionale benefice dezvoltării relaţiilor Iaşului cu Statul Israel.

Citeste si   Iată CUM BLOCHEAZĂ directorul Virgil BABÂI dezvoltarea comunei DOBROVĂȚ!? S-au obținut 28 din cele 29 de AVIZE

Ma’ale Adumim este un oraş israelian aflat între Ierusalim şi Tel Aviv, cu o populaţie de aproximativ 41.000 de locuitori, cunoscând o dezvoltare fără precedent în ultimii 10 ani. Oraşul a primit de două ori premiul de excelenţă al Statului Israel în materie de educaţie şi are o economie în plină dezvoltare axată pe cercetare, industrie textilă, alimentară, metalurgică auto etc. De asemenea, oraşul israelian a primit premiul de excelenţă în materie de calitatea mediului, având în vedere performanţa în materie de planificare urbană, spaţii verzi, locuri de joacă şi amplasamente de artă contemporană armonios înglobate în arhitectura urbană.

Citeste si   Iată CUM BLOCHEAZĂ directorul Virgil BABÂI dezvoltarea comunei DOBROVĂȚ!? S-au obținut 28 din cele 29 de AVIZE

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ