Share

Peste 45.000 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus, COVID-19, de la sfârşitul lui 2019 şi până acum. Această tulpină de coronavirus este nou apărută, ceea ce face dificilă tratarea infecţiilor şi a determinat specialiştii să se concentreze mai mult pe prevenţie şi limitarea răspândirii.

La o primă analiză, aceste tulpini pot supravieţui pe diferite suprafeţe, cum ar fi mese şi mânere de uşi, până la 9 zile, în funcţie de condiţiile de mediu şi de materialul din care aceste obiecte sunt confecţionate.

Citeste si   El este Paul BUTNARIU, beneficiarul unor contracte FABULOASE în valoare de PESTE 140.000.000 RON încheiate de COMPANIA DE CONSTRUCȚII FEROVIARE cu instituțiile STATULUI

Acest tip de viruşi sunt mai rezistenţi în condiţii de frig şi umiditate

La o temperatură de până la 4 grade Celsius, anumite tulpini de coronavirus persistă până la 28 de zile. În schimb, temperaturile ridicate, de peste 30 de grade nu sunt propice, iar coronavirusul devine inactiv în scurt timp.

Coronavirusul HCov-229 E, responsabil pentru o simplă răceală, supravieţuieşte semnificativ mai mult în condiţii de umiditate crescută, la temperatura camerei, în timp ce TGEV – coronavirus responsabil cu enterovirozele, rezistă până la 28 de zile, în codiţii similare, iar virusul SARS rezistă pe o suprafaţă din hârtie până la 4-5 zile.

Citeste si   VEZI situația EPIDEMIOLOGICĂ la nivelul țării! Până astăzi, 24 septembrie, pe teritoriul ROMÂNIEI, au fost CONFIRMATE 118.054 de cazuri de persoane INFECTATE cu noul coronavirus

Cum poate fi inactivat coronavirusul?

Peroxidul de hidrogen, etanolul sau hipocloritul de sodiu (adică înălbitorul clasic) inactivează extrem de repede coronaviruşii. Substanţele sus menţionate, se regăsesc în produsele clasice de curăţare şi dezinfectare.

În schimb, produsele tip biocide, pe care oamenii obişnuiţi sau specialiştii în sănătate le folosesc ca dezinfectanţi, s-au dovedit ineficiente.

Citeste si   Mai multe unități de ÎNVĂȚĂMÂNT preuniveristar din județul IAȘI au solicitat SUSPENDAREA cursurilor

În cazul epidemiei SARS din 2003, una din cele mai eficiente măsuri a fost luată în Taiwan, prin instalarea punctelor de spălat pe mâini, în departamentele de primiri urgenţe, săli de aşteptare, camere de gardă. Acest fapt a condus la o rată extrem de scăzută de îmbolnăviri în rândul personalului medical.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ