Share

Drenul vechi de la Timișești are o vechime de peste o sută de ani, fiind construit pentru a capta apa din subteran, în vederea distribuirii acesteia către ieșeni.

Practic, după 1990, cu toate fondurile accesate de fosta RAJAC si actuala APAVITAL, nu s-a reușit modernizarea infrastructurii de rețea apă-canal.

Drenul vechi de la Timișești este încă funcțional, la 106 ani de la punerea în funcțiune a acestei aducțiuni.
În noiembrie 1993 s-a început investiţia pentru mărirea gradului de siguranţă la sursa Timişeşti în perioadele secetoase, prin captarea, tratarea, dezinfecţia şi injecţia în dren a unui debit de cca. 600 l/s, din sursa de suprafaţă Moldova.

Citeste si   SPITALUL MOBIL întâmpină noi PROBLEME! Marian GRIGORAȘ: „Îmi exprim MÂHNIREA față de DECLARAȚIILE făcute astăzi de dl. Maricel POPA”

Diferența de nivel de 100 metri de la Timișești până în Copou, face posibilă alimentarea gravitațională cu apă a Iașului.

Pe parcursul traseului de 102 kilometri, singurul obstacol întâmpinat este dealul de la Oțeleni.

Lipsa concurenței în acest domeniu de activitate și-a demonstrat pe deplin neajunsurile

Rețeaua subterană de distribuție a apei nu a înregistrat nici un fel de îmbunătățire. Acest fapt este demonstrat pe deplin de numeroasele avarii înregistrate apropape zilnic, cel puțin pe raza municipiului. PIERDERILE sunt pe măsura INCOMPETENȚEI actualei conduceri dar și direct proporționale cu salariile GRASE încasate de directorii acestei SOCIETĂȚI care prestează servicii către populație în regim de MONOPOL.

Citeste si   La UAIC va fi CONSTRUIT un nou cămin STUDENȚESC

MII de ieșeni au fost forțați să-și cedeze dreptul de proprietate în favoarea MONOPOLULUI APAVITAL IASI.

Vom reveni cu detalii legate de cuantumul salariilor de la APAVITAL și de ABUZURILE comise de către acest MONOPOL în raport cu ieșenii în edițiile viitoare.

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ