Share

      Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul mediatic, având ca subiect concesionarea Regiei Autonome Aeroportul Iași, Cătălin BULGARIU, a ținut să facă câteva precizări pe acest subiect

      ”Creșterea numărului de pasageri care au tranzitat Aeroportul Internațional Iași, estimările pentru anii viitori și negocierile cu marile companii aeriene care și-au manifestat intenția de a opera pe aerogara noastră stau la baza Masterplanului de extindere a regiei, acest proiect urmând să răspundă tuturor nevoilor atât din perspectivă logistică, operațională, cât și tehnică”, a declarat Cătălin BULGARIU, directorul Aeroportului Iași.

Cătălin BULGARIU, directorul Aeroportului Iași: ”Având în vedere că aeroportul este o structură cheie pentru dezvoltarea județului și a regiunii, cred că este foarte important să nu dezinformăm opinia publică”

      „Având în vedere că aeroportul este o structură cheie pentru dezvoltarea județului și a regiunii, cred că este foarte important să nu dezinformăm opinia publică. Astfel, trebuie știut că în cadrul ultimei ședințe în care s-a întrunit Consiliul de Administrație al Aeroportului, s-a discutat despre variantele de finanțare pe care le putem accesa în vederea extinderii și modernizării aerogării.

Dat fiind că urmează să fie elaborat un Masterplan, firma sau asocierea de firme care va câștiga licitația va trebuie să ne prezinte, în studiul de fezabilitate, și varianta financiară prin care investiția poate fi implementată. Prin acest studiu trebuie să se facă o analiză pertinentă a tuturor variantelor de finanțare, astfel încât noi să o selectăm pe cea mai bună. Este clar că principala opțiune care va fi luată în calcul vizează absorbția de fonduri nerambursabile, însă noi ne-am întrebat practic dacă nu pot fi și alte variante prin care să obținem sprijin financiar.

Cătălin BULGARIU: ”În aceste condiții, am înaintat către Consiliul Județean Iași o adresă prin care întrebăm dacă nu este oportun să luăm în calcul și varianta de modernizare și extindere cu finanțare obținută prin parteneriate sau concesiune”

Nu este o decizie luată, nimeni nu dorește să înstrăineze aeroportul. Noi ne dorim să ne extindem și să ne consolidăm poziția în rândul aeroporturilor mari din țară. Sper că cei care lansează acuze și zvonuri alarmiste să nu uite că aduc un mare deserviciu comunității și aerogării”, a declarat Cătălin Bulgariu, Directorul General al Aeroportului Iași.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ