Share

Cătălin IVAN: ”Uniunea Europeană nu mai există”

După ce a încasat peste 1.000.000 euro salar de la Uniunea Europeana, fostul europarlamentar Cătălin Ivan a ajuns la concluzia ca Uniunea Europeana nu mai există!

”Rămâne să decidem dacă o construcție europeană nouă va mai fi totuși necesară. Eu cred că da. Una însă bazată cu adevărat pe solidaritate, pe respect reciproc, pe protejarea și promovarea diversității, a identităților naționale. Va fi posibil acest lucru doar dacă Germania și Franta vor renunța la ambițiile lor colonizatoare și vor înțelege că Europa nu a fost și nu va fi niciodată nici franceză, nici germană.

În momentul în care vom reveni la relații de respect reciproc al suveranității, experimente gen premier al României pus de Franța, a se vedea toată cariera politică a lui Dacian Cioloș, a USR-ului și mai ales a PLUS-ului, sau președinte al României pus de germani, a se urmări tot parcursul politic al lui Klaus Iohannis, nu vor mai fi posibile. Abia atunci, având la bază respectul reciproc și colaborarea deschisă, altruistă, în avantajul tuturor și în interesul unei construcții comune, abia atunci vom putea vorbi de o uniune europeană de țări suverane.

Citeste si   Actorul VLADIMIR CIOBANU s-a stins din viață


Acum vedem cum fiecare se descurcă singur, cum toate tratatele se suspendă, cum granițele sunt închise iar sprijinul vine de oriunde din altă parte mai puțin din partea statelor membre ale UE. Italia a fost lăsată singură de Germania și Franța, principalele beneficiare ale Uniunii Europene”, a declarat Cătălin IVAN pe pagina sa de facebook.

”Toate celalte state au înteles din lecția italiană ceea ce au intuit cu siguranță atât în timpul crizei financiare, cât și în timpul crizei refugiaților”

”Anume că nu s-a învățat nimic din greșelile trecutului, că lipsa de lideri și viziune a condamnat proiectul european la disoluție, la pierderea încrederii cetățenilor diferitelor țări membre și inevitabil la pierderea susținerii populare.


Uniunea Europeană se reinventează sau nu va mai fi deloc. Clubul funcționăresc de birocrați de la Bruxelles trebuie să revină la agenda reală a Europei. Nimic din ce se dezbate acum în Parlamentul European, sau din ce s-a dezbătut în ultimii ani, nu este menit să dea speranțe. Totuși, să rămânem optimiști”, se mai arată în declarația lui Cătălin IVAN


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ