Share

Actualul deputat Pro România de Suceava, Cătălin Nechifor este tipul oportunistului politic. A părăsit PSD, pentru Pro România, de unde vrea cu orice preț să rămână în Parlamentul României, pentru încă patru ani.

Motivele lui Cătălin Nechifor sunt destule și au legătură cu majoritatea ”greilor” foști sau actuali membri ai PSD: suspiciuni de corupție, averi fabuloase care nu pot fi dovedite, suspiciuni de abuz în serviciu și, evident, multe declarații, anchete la DNA.

Deputatul Cătălin Nechifor a refuzatatace la alegerile din 27 septembrie 2020, funcția de Președinte al Consiliului Județean Suceava, fiindcă știa că nu avea nicio șansă în fața actualului Președinte al Consiliului Județean, liberalul Gheorghe Flutur. A preferat să facă un joc diplomatic, promovând o tânără o antreprenoare de 30 de ani din Suceava, Alexandra Harja Samsonescu. Evident, rezultatul obținut de aceastaa fost unul cu mult sub așteptări, mai ales că aceasta nu a mai fost implicată în politică.

Actualul deputat Cătălin Nechifor a fost ales în 2012, Președinte al Consiliului Județean Suceava, perioadă de care se leagă multe anchete de corupție și abuz în serviciu. Din 2016, PSD l-a protejat cu imunitate parlamentară, oferindu-i fotoliul de deputat. Ulterior, a plecat din PSD, la Pro România, fiind ales apoi Secretar al Camerei Deputaților.

Citeste si   (P) Mirela ADOMNICĂI (PSD): „Să ne reamintim despre dubla măsură și IPOCRIZIA PNL”

Deputatul Cătălin Nechifor are o avere fabuloasă

Deputatul Cătălin Nechifor are o avere fabuloasă, în care se regăseau 3 terenuri, un apartament, două mașini de lux și cel puțin șapte conturi bancare, toate dobândite în primul an în care a ocupat funcția de Președinte al CJ Suceava.

Numele lui Cătălin Nechifor a apărut în referatul DNA care viza anchetarea lui Viorel Hrebenciuc în 2014 (Viorel Hrebenciuc a fost arestat între timp).

Ancheta DNA arăta că numiții Dan Costin Bengescu, Sorin Iacob, Viorel Hrebenciuc, cu sprijinul lui Aurel Olari, au efectuat demersuri pe lângă preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Ioan Nechifor, pentru a-l determina să achiziţioneze din bani publici moşia lui Paltin Gheorghe Sturdza din localitatea Salcea, jud. Suceava, care se compunea dintr-un teren de aproximativ 10 ha şi un conac.

Imobilele moştenite de Paltin Gheorghe Sturdza în localitatea Salcea se aflau în imediata apropiere a Aeroportului Ştefan cel Mare Suceava, care este în subordinea Consiliului Judeţean Suceava. Evident, acest teren ar fi fost un rai imobiliar cu ”vad ” la investiții care ar fi izvorât din pixul lui Cătălin Nechifor.

Cătălin Nechifor declara atunci:

Pe de altă parte noi primim în fiecare zi foarte multe oferte: misiuni economice, hârtie, pixuri, să sperăm că nu sunt grupuri infracţionale în spatele acestora. (…) O să pun pe site-ul Consiliului Judeţean, pentru cei care vor să vândă conace şi terenuri agricole, că nu cumpărăm. Nu ştiu de ce apare numele meu în referatul DNA, întrebaţi-i pe cei care l-au făcut. Nu m-a sunat deloc Hrebenciuc, nici alte persoane, nu cunosc ce-i cu locaţia aia. Se pune că este în proximitatea aeroportului, dar e la vreo şapte kilometri”.

Fostul președintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor avea în 2015 un cont de 48 069,31 de lei, deschis în 2003, unul de 25 120 de euro deschis în 2007 și unul de 716,97 euro deschis în 2012, precum și patru depozite bancare de aproximativ 14 000 de euro și 19 533,51 lei.

Citeste si   (P) Ioan BALAN deputat PNL, scrisoare deschisă către Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion ȘTEFAN

Cătălin Nechifor a avut bani și să-și împrumute socrii cu 12 500 de euro. Cătălin Nechifor  mai are un credit de peste 45 000 lei contractat în 2007 de 45 622,32, scadent în 2027.

Potrivit declarației de avere publicate în 2017, el a obținut ca deputat venituri de 25.730 de lei, ca președinte de Consiliu județean 27.770 de lei și 12.000 de lei din activități agricole. Soția lui a câștigat 11.925 lei ca șef centru la DGASPC Suceava și 9.151 în calitate de consilier al AJPIS.

Suspect de abuz în serviciu și luare de mită

La 7 mai 2015, DNA a percheziționat sediul CJ Suceava, iar Cătălin Nechifor a fost suspectat că ar fi privilegiat unele firme de casă ale Consiliului Judeţean Suceava în accesarea unor contracte de bani publici, precum şi că ar fi influenţat numirea unor persoane în înalte funcţii publice, precum şi unele relaţii comerciale privilegiate ale unor operatori privaţi cu diverse instituţii publice din Suceava.

Citeste si   VEZI situația EPIDEMIOLOGICĂ în SUCEAVA! La nivelul județului se înregistrează un număr de 10111 de persoane declarate VINDECATE

Pentru anul electoral 2016, Consiliul Judeţean Suceava a propus cel mai mic buget de la intrarea României în Uniunea Europeană, posibil din cauza deschiderii acestei anchete. În 2016, Cătălin Nechifor a ”fugit ” în Parlament, ascunzându-se după imunitate (în decembrie 2016, Cătălin Nechifor nu fusese pus sub acuzare, fapt ce i-a permis să candideze și să câștige mandatul de deputat), iar liberalul Gheorghe Flutur a câștigat mandatul de Președinte al CJ Suceava.

Așadar, deputatul Cătălin Nechifor speră că mandatul de deputat la Pro România îl va proteja de continuarea cercetărilor penale care îl vizează și va putea sta liniștiti încă patru ani ca parlamentar de Suceava, încasând indemnizații și bucurându-se de avantajele politice ale postului de parlamentar, în caz că Pro România va face pragul electoral, în 6 decembrie 2020.

Cătălin Nechifor speră să prindă un loc bun într-o comisie parlamentară influentă pe care să o exploateze în interesul său.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ