Share

Dacă piața imobiliară nu suferă mutații neașteptate, dezvoltatorii au în diverse faze de construcție 29.950 de apartamente în Iași și în principalele orașe: București, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța și Brașov

În marile orașe regionale, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov și Constanța, dezvoltatorii au în dezvoltare 16.000 de locuințe, care se vor livra în 2019 și 2020.

Iași – 2.500

Cluj-Napoca – 5.000

Timișoara – 3.500

Constanța – 3.000

Brașov – 2.000

Total – 16.000

Remarcabilă e explozia din ultimii ani ai Iașiului pe piața imobiliară

„Ținând cont de dezvoltarea orașului pe segmentele de IT și activități de back office, cât și a faptului că Iașiul rămâne un centru regional universitar de primă ligă, estimăm că piața rezidențială regională va continua să se dezvolte și în viitorul apropiat, existând deja mai multe proiecte ample anunțate spre dezvoltare în oraș”, spun oficialii SVN.

Citeste si   Doi angajați din Centrala Ministerului Afacerilor Externe, infectați cu SARS-CoV-2

Iașul, pe locul 4 la numărul de proiecte rezidențiale aflate în dezvoltare

În trimestrul III al acestui an, pe piața rezidențială, erau 536 de ansambluri rezidențiale cu unități locative disponibile spre vânzare în cele șase mari centre regionale ale țării și în județul Ilfov.
Mai bine de jumătate dintre aceste proiecte, mai exact 316 din total, se aflau în curs de construcție, restul de 220 fiind finalizate. Cele mai multe dintre ansamblurile analizate, având fiecare peste 20 de locuințe, se găseau în București – și anume 256 de proiecte, dintre care 140 în construcție, iar restul de 116 finalizate.

Citeste si   Ministerul Muncii, precizări privind posibilitatea de a cumpăra vechime în muncă. Ce sume trebuie plătite

Pe locul al doilea în clasament după numărul de proiecte rezidențiale se află județul Ilfov, cu un total de 93 de asemenea dezvoltări imobiliare, pe următoarele locuri situându-se Brașovul (cu 53 de proiecte), Iașiul (43), Cluj-Napoca (33), Timișoara (30) și, respectiv, Constanța (28).

Perioada de vânzare a unui apartament apartament în Iași

O scădere semnificativă a perioadei de vânzare pe segmentul apartamentelor a avut loc trimestrul trecut și în Iași, unde acest indicator a ajuns la 83 de zile (față de 114 zile în perioada similară din 2018).

Citeste si   Alina Gorghiu, despre dublarea alocațiilor: ”Guvernul va discuta opţiunile în privinţa alocaţiilor după motivarea CCR”

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ