Share

Un nou caz de sclavie zguduie România

În Târgu Mureș, mai mulți copii erau ținuți scalvi de cămătari, care îi obligau să muncească pentru ei, dacă părinții lor nu achitau datoriile pe care le aveau.

Cazul a fost descoperit de polițiștii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Târgu-Mureș, care au făcut pe 20 martie mai multe percheziții.

Citeste si   CERINȚELE minime ale unui LAPTOP de GAMING

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Târgu-Mureș au făcut luni, 20 martie, mai multe percheziții la locuințele a cinci persoane bănuite că ar fi comis infracțiuni de trafic de minori, în scopul exploatării acestora.

Mai exact, persoanele în cauză, care ocupau cu cămătăria, au ținut în sclavie mai mulți copii, pe care îi puneau să muncească, pentru că părinții lor nu și-au plătit datoriile.

Citeste si   USR-PLUS, sancționată pentru CAMPANIE ilegală la IAȘI

CITEȘTE ȘI …

ADMITERE ŞCOLI MILITARE JANDARMERIE 2017


Potrivit anchetatorilor, persoanele în cauză au dezvoltat un sistem ilegal de obținere a unor sume de bani, reprezentând contravaloarea alocațiilor și ajutoarelor sociale acordate de stat copiilor minori. Acești bani reprezentau datoriile pe care părinții le aveau la cămătari.

Dacă suma nu era suficientă, atunci copiii erau obligați să muncească în gospodăriile cămătarilor, până în momentul în care datoria era achitată integral, informează libertatea.ro.

Citeste si   CERINȚELE minime ale unui LAPTOP de GAMING

Copiii ținuți scalvi de cămătari, unii dintre ai având vârste fragede, 5-6 ani, erau supuși la munci deosebit de grele, respectiv, îngrijirea unui număr mare de animale.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ