Share

Când corupția depășește o anumită limită, devine de-a dreptul amuzantă. La Iași, comisarul OPC Barbu Leonida accepta orice fel de șpagă, nu doar bani în plic, însă își rezerva dreptul de a o schimba dacă nu-i mai plăcea, scrie stiripesurse.ro

„A luat o pereche de pantofi de damă de culoare bej combinat cu negru marca Regal Elegance cu o valoare de 199 lei (fiindcă nu i-au plăcut soţiei sale, inculpatul a restituit perechea şi a luat o pereche de încălţăminte marca Samsavana)”, arată procurorii.

„Când a aflat că administratorul dorea să-i facă o reducere la cele două produse, şi nu i le dădea gratis, Barbu Leonida a renunţat să mai ia bunurile”, mai arată procurorii.

Unul dintre cei mai experimentaţi comisari de la Protecţia Consu­ma­torului Iaşi a ieşit din sistem cu eticheta de „şpăgar“ după ce a recunoscut nu mai puţin de 10 fapte de luare de mită, toate de mică amploare.

Citeste si   UPDATE! ALEGERILE LOCALE 2020! Află ce spun candidații IEȘENI.

Barbu Leonida a semnat, zilele trecute, un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, urmând a primi, în cazul în care documentul va fi validat şi de instanţă, o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Dumitru Leonida i-a uimit pe oamenii legii prin perse­ve­renţa sa infracţională, comisarul luând mită tot ce îi pica în mână: cremă de ghete, burete pentru cremă de ghete, o lădiţă de căpşuni, o lădiţă cu piersici, o pereche de pantaloni, o curea, doi pepeni, o ladă cu portocale, una cu banane etc. De asemenea: bani, haine şi încălţăminte, mai ales pentru nevastă.

Citeste si   Mihai CHIRICA a obținut un nou MANDAT la PRIMĂRIA municipiului IAȘI

În martie 2016, Leonida a vrut să ia mită de la un operator econo­mic o pereche de încălţăminte pentru so­ţia sa, însă, pentru că femeia nu a fost mulţumită de produse, le-a restituit.

„În data de 27.03.2016, în timp ce se afla în punctul de lucru al SC R.T. Iaşi situat în municipiu, în legătură cu atribuţiile de serviciu, a solicitat administratorului acestei societăţi o pereche de pantofi pentru soţia sa, în valoare de 130 de lei. Ulterior, din cauza faptului că pantofii nu i-au plăcut soţiei sale, Barbu Leo­nida nu i-a mai luat“, au arătat procurorii.

Citeste si   PREZENȚĂ de 37,28% la VOT în județul IAȘI! Câți alegători au ieșit la VOT în localitățile ieșene?

Mita în îmbrăcăminte sau încălţăminte, atât pentru el, cât şi pentru soţie, era o obişnuiţă la Barbu Leonida.

În noiembrie 2015, comisarul „a luat o pereche de pantofi de damă de culoare bej combinat cu negru marca Regal Elegance cu o valoare de 199 lei (fiindcă nu i-au plăcut soţiei sale, inculpatul a restituit perechea şi a luat o pereche de încălţăminte marca Samsavana)“, după cum mai arată procurorii.

În aceeaşi perioadă, de la altă societate, Leonida a mers la patronul unei fir­me pentru a lua două geci, sperând că le va primi gratis.

„Când a aflat că ad­ministratorul dorea să-i facă o reducere la cele două produse, şi nu i le dădea gratis, Barbu Leonida a renunţat să mai ia bunurile“.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ