Share

Doi polițiști locali din Iași au fost surprinși în timp ce dezumflau bicicletele a doi tineri 

În urma filmulețelor din ultimele zile în care oamenii legii sunt protagoniștii unor scene șocante, a venit rândul și reprezentanților ieșeni să-și dovedească capacitățile de intervenție în situații deosebite.

Momentele surprinse sunt absolut penibile și nimeni nu are nicio explicație. Politiștii ieșeni dezumflă bicicletele a trei tineri. Contactați de reporterii ”Bună Dimineața Iași”, reprezentanții Poliției Locale au declarat că polițiștii implicați nu ar fi trebuit să acționeze în acest fel și se dezic de acțiunile celor doi colegi.

Cei doi polițiști implicați nu ar fi trebuit să acționeze în acest fel, nu aveau niciun drept să atingă bicicletele celor trei tineri, însă au decis să o facă pentru a evita un accident. A existat un caz  în care un biciclist teribilist a accidentat un pieton. Nu ne-am mai confruntat cu astfel de cazuri, se va întâlni o comisie specială care va decide ce măsuri se vor lua pentru a evita astfel de cazuri în viitor ”, a declarat Nicoleta DECIU, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Iași

Conducerea Primăriei Municipiului Iași a cerut Poliției Locale să facă o anchetă internă urgentă și să ia măsuri de îndată în ceea ce privește comportamentul agenților

În urma unei filmări publicate pe rețelele de socializare și preluate de mass-media privind un incident petrecut ieri, 7 august, între trei tineri bicicliști și doi polițiști locali, conducerea Primăriei Municipiului Iași a cerut Poliției Locale să facă o anchetă internă urgentă și să ia măsuri de îndată în ceea ce privește comportamentul agenților.

Trebuie subliniat că agenții Poliției Locale au intervenit în urma mai multor sesizări scrise și verbale ale locatarilor din zona esplanadei Halei Centrale, acolo unde mai mulți tineri obișnuiesc să facă acrobații cu bicicleta, ceea ce, nu de puține ori, a fost considerat sau chiar a devenit periculos pentru locatari. Cum tinerii nu au fost cooperanți, ba chiar i-au ofensat pe agenți, unul dintre angajații Poliției Locale a considerat de cuviință că trebuie să elimine pericolul imediat, imobilizând una dintre biciclete, ignorând însă faptul că singura sa opțiune legală era aceea de a-l legitima și sancționa, în condițiile legii, pe contravenient.

Conducerea Primăriei nu tolerează acest gest al polițistului local, chiar dacă acesta ar fi putut fi bine intenționat, și, ca atare, a cerut Poliției Locale atât să îl sancționeze pe acesta, cât și să își instruiască temeinic angajații cu privire la cadrul legal, dar și moral în care aceștia trebuie să evolueze în timpul serviciului.

Comportamentul polițistului în cauză va fi analizat de Comisia de Disciplină a Poliției Locale, care va stabili sancțiunile cuvenite potrivi legii și regulamentelor interne. Tinerii implicați în incident vor fi sancționați la rândul lor, în baza Legii 61 / 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu amendă între 100 și 500 de lei.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ