Share

Figurând ca decedată din 10 decembrie 2018, Petronela-Monica Ostrovanu încearcă să își facă dreptate

Mergând ieri (2.09 n.r) la Registratura Spitalului ”Spiridon” Iași pentru a-și efectua analizele anuale, Petronela-Monica OSTROVANU a fost informată de către un cadru medical că figurează ca fiind decedată din data de 10 decembire 2018.

Decesul Monicăi OSTROVANU a fost înregistrat de către Spitalul ”Spiridon” Iași.

Pe data de 10 decembrie 2018, când a avut loc și înregistratea decesului, Monica Ostrovanu, a avut o intervenție medicală care a avut ca urmare prezentarea timp de o săptămână la schimbarea bandajelor.

Care este motivul declarării decesului? O eroare a sistemului, ori a unui cadru medical?

În momentul prezentării la spital și aflarea acestei erori, personalul medical din cadrul Spitalului ”Spiridon” Iași, a contactat Ministerul Sănătății în vederea soluționării problemei și anulării decesului.

Citeste si   Polițiștii Biroului de Investigații Criminale IAȘI cerceteaza cazuri de ÎNȘELĂCIUNI prin metoda „accidentul”

Ulterior, după această modificare, Petronela-Monica Ostrovanu, și-a realizat toate investigațiile de care a avut nevoie fără ca personalul medical să îi acorde și alte informații despre eroarea în cauză. 

Anularea decesului nu a liniștit-o pe Petronela-Monica Ostrovanu, care trăiește în suspiciune. 

Petronela-Monica Ostrovanu: ”Nu știu dacă sunt vie, ori decedată în ceea ce privește celelalte instituții”

Acestă eroare a sistemului produce suspiciuni și îngrijorări în ceea ce mă privește. Lucrez, sunt plătitoare de taxe și nu înțeleg cum a fost posibilă o astfel de eroare în condițiile în care mi s-a permis să votez la alegerile europarlamentare. Această eroare a sistemului îmi trezește multe întrebări: Certificatul meu de naștere mai este valabil? Pot să îmi desfășor activitatea în cadrul companiei în care lucrez știind că banii din taxele pe care angajatorul le achită, figurează pe numele unui om decedat în sistemul românesc?”, a declarat Petronela-Monica Ostrovanu. 

Dacă s-a declarat un deces unde este certificatul de deces? 

Având în vedere situația în cauză, certificatul de deces ar fi trebui să fie emis, dar nu există fizic.

Citeste si   S-a stabilit data ALEGERILOR locale pe 27 septembrie! Parlamentarii IEȘENI au făcut declarații

Dacă investigațiile de ieri de la Spitalul Spiridon nu aveau loc, Petronela-Monica Ostrovanu, continua să trăiească figurând ca decedată. Dar se ridcă o întrebare unde sunt banii din contribuțiile achitate de către angajatorul Petronelei Ostrovanu? 

Încercând să aflăm și un punct de vedere din partea personalului din cadrul Spitalului ”Spiridon” Iași nu am avut un răspuns clar.

Doamna trebuie să se prezinte la spital, pentru soluționarea acestei probleme. Nu cunosc situația pentru a mă pronunța în vederea procedurilor care au avut și vor avea loc”, a declarat Diana Cimpoeșu, medic-şef al Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean „Sfântul Spiridon“ din Iaşi.

Citeste si   TERMENUL pentru concursul „Caligrafii tematice” este 14 IULIE

“Pacient în IAȘI”

Domeniul sănătății reprezintă o prioritate în viața oricărei comunități! SĂNĂTATEA IEȘEANĂ este cu atât mai importantă cu cât anumite SPITALE din orașul nostru deservesc întreaga REGIUNE a MOLDOVEI.

Proiectarea activităților medicale din spitalele ieșene asupra pacienților din toate județele MOLDOVEI onorează dar, totodată și obligă.

“Pacient în Iași” poate fi un sucevean, vasluian, băcăuan, nemțean, botoșănean sau un ieșean!

Începând din această toamnă, Ziarul “Bună Dimineața Iași” se va alătura eforturilor întreprinse de către toți actorii implicați în vederea ridicării standardelor și practicii medicale din Iași la nivelul așteptărilor pacienților, în conformitate cu normele și prevederile în domeniu, stabilite de Uniunea Europeană.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ