Poliția de la Kiev a transmis că atacul asupra postului Kanal 112 este considerat acțiune teroristă

Incidentul s-a produs la o zi după ce postul de televiziune a solicitat protecția autorităților din cauza amenințărilor lansate de indivizi „naționaliști radicali” care, susține Kanal 112, încearcă să influențeze deciziile editoriale ale instituției media.

Televiziunea a devenit ținta grupurilor naționaliste după ce a anunțat că intenționează să difuzeze documentarul „Revealing Ukraine” realizat de regizorul american Oliver Stone.

Documentarul, care are drept subiect protestele violente din Ucraina, din 2014, în urma cărora președintele prorus Viktor Ianukovici a fost înlăturat de la putere, include și un interviu cu președintele Rusiei, Vladimir Putin

Producția cinematografică a fost criticată dur în Ucraina pentru că ar prezenta doar varianta autorităților ruse privind evenimentele din 2014, astfel că televiziunea a primit o avertizare din partea Procuraturii să nu difuzeze filmul.

Ca urmare, postul și-a anulat planurile de a difuza filmul, pentru a evita orice consecințe legale posibile.

După ce Kozak a cumpărat televiziunea, Medvedciuk apare frecvent pe post, ceea ce îi face pe observatori să suspecteze că de fapt, politicianul ucrainean controlează Kanal 112. Acesta neagă, evident, aceste acuzații.

În documentarul lui Oliver Stone, Putin și Medvedciuk discută despre situația din Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ