Share

Bărbat de 57 de ani în stare critică! Are nevoie de îngrijire medicală de specialitate

Caz cutremurător într-o comună din Iaşi. Un bărbat în stare gravă are nevoie de îngrijiri medicale. Rudele sunt disperate şi susţin că starea victimei este critică. Acesta are nevoie de îngrijiri pe termen lung, dar medicii din Iaşi sunt neputincioşi în faţa cazului.

Un bărbat din satul Urşiţa a fost externat în stare critică, după ce a fost bătut

Este vorba despre Iobu Lucian în vârstă de 57 de ani, din satul Urşiţa, comuna Mironeasa, care ar fi fost agresat fizic pe data de 8 martie. Acesta ar fi petrecut ziua împreună cu doi consăteni, iar la întoarcerea acasă ar fi fost snopit în bătaie de pădurarul, Vlad Budăianu pe motiv că victima ar fi folosit un limbaj nepotrivit.

Victima ar fi depus o plângere la secţia de poliţie din comuna Mironeasa chiar următoarea zi, dar agresorul ar fi încercat să mușamalizeze incidentului. Iobu lucian a fost internat la Spitalul de Neurochirurgie ”Nicolae Oblu” și a fost externat după 8 zile din cauza pandemiei de coronavirus.

Citeste si   (P) PSD Iași: ”Ciocoii de ieri, LIBERALII de azi! Cresc taxele și IMPOZITELE locale în primăriile CONTROLATE de PNL-iști”

Starea victimei este una critică

Victima este în stare foarte gravă la domiciliu iar membrii familiei sunt disperaţi. Nu se poate mişca, stă doar pe spate, iar starea lui se agravează de la o zi la alta. Având o situaţie materială precară, vecinii şi cunoştinţele sunt singurii care îi asigură minimum de îngrijire, iar o dată la 5 zile un medic se deplasează pentru a-i schimba sonda.

Familia cere ajutorul autorităţilor pentru a-l interna din nou

Cazul ne-a fost comunicat de o rudă a victimei, Aurel Pătrăşcanu care ne-a declarat că bărbatul agresat se află imobilizat la pat, în stare foarte gravă. A mai adăugat că are nevoie de operaţie din cauza unor complicaţii. Familia cere ajutorul autorităţilor pentru a-l interna din nou. Situaţia materială, condițiile în care trăiește victima nu sunt deloc favorabile, ci din contra, îi accentuează boala și îi împiedică vindecarea.

Posibilitatea ca acest caz să fie mușamalizat

Deși s-a făcut apel la poliție, Secția Mironeaza, fiind luate declarații atât de la agresor cât și de la victimă, vecinii spun că agresorul pentru că este în relații bune cu poliția din zonă a reușit să mușamalizeze tot:

Avem informații cu privire la faptul că un bărbat de 57 de ani din comuna Mironeasa a fost victima unei agresiuni. În cauză a fost intocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, iar cercetările continuă”, au declarat reprezentanţii IPJ Iaşi.

Aceştia  au mai menţionat că vor trimite o maşină de poliţie la domiciliul victimei deoarece nu există încă depusă nici o plângere, cu toate că rudele susţin contrariul.

Citeste si   1 Decembrie, Ziua NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI! Semnificațiile și ISTORIA acestei DATE

„Unde să îl ţinem? Nu sunt locuri!”

Din dorința de a găsi o soluție și deci un mediu mai bun pentru a primi tratamentul necesar, rudele victimei au sunat în nenumărate rânduri la salvare însă răspunsul a fost tot timpul același: „Noi vă trimitem maşină, dar vi-l trimitem înapoi acasă seara. Unde să îl ţinem? Nu sunt locuri!”.

Pacienţii cronici nu se îngijesc în spitale de acuţi

Am luat legătura cu purtătorul de cuvânt al spitalului Sf. Spiridon din Iaşi care ne-a oferit mai multe informaţii:

Pacienţii cronici nu se îngijesc în spitale de acuţi. Familia ar trebuie să meargă către spitale de cronici. În Iaşi tratăm pacienţii în stare de urgenţă, se internează pentru operaţii, fracturi sau alte probleme care trebuie rezolvate urgent.”

Pacienţii care au nevoie de îngrijire medicală pe termen lung trebuie redirecţionaţi la spitale precum Sf. Sava, Elitis, Arcadia. Familia trebuie să anunţe medicul de familie sau Casa de Asigurări de Sănătate care ulterior să direcționeze pacientul către unul dintre aceste spitale de recuperare.”, a declarat dr. Diana Cimpoieşu, medic-şef al Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean „Sfântul Spiridon“ din Iaşi.

Primăria comunei ignoră cazul

Martorii spun că Primăria comunei a fost informată în legătură cu situaţia bărbatului. Deși rudele victimei l-ar fi transportat pe bărbat cu o căruță până la sediul primăriei, tocmai pentru a-i face cazul cunoscut, Elena CURCUDEL, primarul comunei Mironeasa a declarat că nu ştie nimic despre această situație, şi că oricum nu ține de competența ei să o rezolve. De accea a informat secţia de poliţie din comună care dispune de mijloacele necesare pentru a face lumină în acest caz.

Citeste si   (P) PSD Iași: ”Ciocoii de ieri, LIBERALII de azi! Cresc taxele și IMPOZITELE locale în primăriile CONTROLATE de PNL-iști”

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ