Părinții adoptivi ai Sorinei, fetița din Baia de Aramă care a fost ridicată cu mascații, susțin că acțiunea procurorilor și a polițiștilor nu a fost împotriva copilei de opt ani, ci împotriva asistentei maternale pe care o acuză că o reținea fără drept 

Mai mult, soțul Marianei Șărămăt, fosta asistentă maternală în grija căreia a stat Sorina de la vârsta de 3 ani, a declarat că a formulat plângeri la DIICOT împotriva Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Mehedinți.

Deși fetița și-a exprimat dorința de a rămâne în România alături de asistenții maternali și și fiica acestora, autoritățile nu au luat în calcul cele menționate de Sorina. Ba mai mult, fetița a fost luată cu forța din casa în care aceasta locuia împreună cu familia în grija căreia era.

Gabriel și Ramona Săcărin, cuplul de români stabiliți în Statele Unite care a adoptat-o pe fetiță, o acuză pe femeia care a crescut-o pe Sorina că a încercat să o manipuleze în așa fel încât să creadă că noii părinți ar vrea să îi facă rău.

„Poliția și Parchetul au folosit astăzi metodele care se impuneau pentru stoparea unei infracțiuni și eliberarea unei minore deținută fără drept de familia Șărămăt, Șărămăt încetându-i în mod automat calitatea de asistent maternal în momentul pronunțării adopției, dânsa fiind obligată să predea copilul din 23.04.2019 către DGASPC Mehedinți”, au precizat părinții adoptivi.

În urma plecării fetiței în America, părinții adoptivi au adus acuzații grave familiei care pănă în prezent au avut grijă de Sorina.

În Baia de Aramă, mai mulți oameni au ieșit în stradă pentru a protesta decizia autorităților cu privire la adopția fetiței de către cuplul de români stabiliți în America.

LĂSAȚI UN MESAJ