Share

Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva“ Iași va putea identifica şi diagnostica eventualele cazuri de coronavirus, alături de alte patru spitale din ţară, conform unei decizii luate la nivelul Ministerului Sănătăţii (MS)

Pe data de 22 ianuarie, a fost întrunit un comitet interministerial, pentru „monitorizarea şi managementul potenţialelor infecţii cu noul coronavirus“, care a fost format din specialişti, sub coordonarea miniştrilor din Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.

Citeste si   Încă 1.770 de DOZE se distribuie către 10 centre de VACCINARE din IAȘI

Au fost achiziţionate teste de diagnostic

Astfel, pentru a putea identifica cât mai rapid eventualele cazuri, au fost achiziţionate teste de diagnostic recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, pentru unităţile medicale specializate din Iaşi, Timişoara, Constanţa, Cluj şi Bucureşti.

„Unităţile medicale desemnate să preia cazurile sunt spitalele de boli infecţioase din Iaşi, Timişoara, Constanţa, Cluj, iar în BucureştiInstitutul Naţional de Boli Infecţioase «Matei Balş» şi Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale «Victor Babeş».

Citeste si   TUIASI va avea un sistem HIBRID și în semestrul al II-lea, iar în CAMPUS vor fi cazați aproximativ 4.400 de STUDENȚI

Personalul din toate UPU/CPU/camere de gardă vor avea obligaţia, ca pe tot parcursul serviciului, să poarte echipament de protecţie specific (mască şi mănuşi). Unităţile sanitare au obligaţia să asigure personalului substanţele dezinfectante pentru mâini şi pentru suprafeţe în cantităţi suficiente. Primele cazuri suspecte, vor fi dirijate către INBI «Matei Balş», unde vor fi izolate pentru asistenţă de specialitate (izolare, diagnosticare şi tratament)“, au precizat reprezentanţii MS.

Citeste si   Primul TRANSPLANT de rinichi din 2021 a avut loc la Spitalul PARHON din IAȘI

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ