Share

Statele membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite aniversează anual, în 26 iunie, Ziua Internaţională pentru Susţinerea Victimelor Torturii. Cu această ocazie, Înaltul Reprezentant, Federica Mogherini a reiterat angajamentul ferm al UE de a combate tortura și relele tratamente

„În Ziua internațională pentru Susținerea Victimelor Torturii, facem apel încă o dată la combaterea torturii în toate formele ei și să răspundem situației tuturor celor care au fost expuși acestor practici teribile și inumane și a familiilor acestora.”

Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE

În 2017, Uniunea Europeană va finanța mai multe proiecte noi ale societății civile dedicate luptei împotriva torturii și relelor tratamente, pentru o sumă totală de 13,5 milioane EUR.

Lupta împotriva torturii nu se referă doar la sensibilizarea, ci la acțiuni eficiente.

„Convingerea noastră este că respectul pentru libertățile și drepturile fundamentale, promovarea societăților incluzive și sprijinirea societăților civile deschise și vibrante este singura modalitate de a garanta stabilitatea și securitatea durabilă.

UE va continua să colaboreze cu partenerii noștri internaționali și regionali pentru a face tortura un lucru din trecut și a fi în fruntea eforturilor globale și unite de eradicare a torturii.”

Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE

În calitatea de membru ONU, România a ratificat în 1990 Convenţia împotriva torturii şi altor pedepse ori tratamente cu cruzime, inumane sau degradante. De asemenea, ca stat european, România este parte la Convenţia Europeană pentru Apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăţilor Fundamentale, care la articolul 3 – interzicerea torturii – statuează că nimeni nu poate fi supus torturii, nici pedepselor ori tratamentelor inumane sau degradant.


Share
Citeste si   Tenis: Nicolae Frunză şi Bogdan Pavel au pierdut în sferturile turneului de la Curtea de Argeş (ITF)
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ