Share

Pandemia și perioada de carantină i-a îndemnat pe mulți suceveni să drămuiască banii cât mai bine, să economisească cât mai mult și să-și limiteze cheltuielile la strictul necesar.

Pe perioada pandemiei în care am fost izolați, mulți suceveni și-au făcut provizii de frica virusului. Neștiind ce va urma, sucevenii s-au înghesuit la rafturile magazinelor pentru a cumpăra alimente neperisabile.

“Ne-am întors în acasă cu o săptămână înainte să înceapă toată nebunia”

Eu și prietenul meu am fost plecați în altă țară să muncim. Ne-am întors acasă cu o săptămână înainte să înceapă toată nebunia. Noi oricum trebuia să facem cumpărături având în vedere că am fost plecați iar frigiderul era gol. Într-adevăr ne-am cumpărat mai multe lucruri și da ne-am făcut provizii cum am calculat noi pe 2 luni. După care ne-am autoizolat.

Cel puțin nouă ne-a prins bine această autoizolare deoarece am învățat să facem economii. Spun asta deoarece noi înainte am lucrat în altă țară doar 2 luni și vă dați seama că nu am strâns foarte mulți bani, iar când am venit acasă nu aveam locuri de muncă.

Am făcut atunci cumpărături din câte îmi aduc aminte de 1.500 lei pentru 2 persoane și mai rămăsesem cu economii de aproximativ 4.000 lei. Ăștia erau toți banii noștri, noi fiind și fumători.

Am învățat atunci să facem economie la mâncare, practic mâncam de 2 ori pe zi dar consistent și sănătos și cu o gustare între aceste 2 mese. Apoi economie la țigări. Fumam 5 țigări pe zi, noi fumând un pachet de țigări zilnic.

Am început să fac pâine de casă, și din nou am făcut economie de 2,5 lei pe zi. În concluzie, noi am încercat să vedem partea plină a paharului și credem noi că am făcut față acestei provocări și cu economii puține și totodată vrem să păstrăm acest obicei de a face economii și de a cheltui bani doar pe lucruri foarte necesare, a declarat Roxana M., din Municipiul Suceava.

„Noi stăm la țară. Nu prea am simțit pandemia asta, mai greu de cei care stăteau la bloc că nu puteau ieși, noi ieșeam în curte, aveam treburi pe lângă gospodărie”

 

Sucevenii sunt mai îngrijorați de ceea ce urmează după această perioadă de carantină din punct de vedere economic deoarece mulți oameni au rămas fără locuri de muncă, multe firme au dat faliment și lucrurile par a fi stagnate.

Noi stăm la țară. Nu prea am simțit pandemia asta, mai greu de cei care stăteau la bloc că nu puteau ieși, noi ieșeam în curte, aveam treburi pe lângă gospodărie.

Am făcut cumpărături dar nu atât de multe pentru că atunci când stai la țară ai de toate. Mulțumim lui Dumnezeu până acum, ce va fi de acum în colo nu se știe. Mulți tineri au rămas fără locuri de muncă, mă mai uit la televizor și din câte văd pe partea asta de economie e foarte greu. Multe lucruri au stagnat. Cine știe când o să ne revenim”, a declarat Maria C. din comuna Stroiești.


Share
Citeste si   GCS: 488 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 112,300 de lei, în ultimele 24 de ore
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ