Share

Pe data de 19 septembrie, 2017 a avut loc o ședință la Primăria Municipiului Iași. Printre subiectele de interes, primarul Mihai Chirica a vorbit și despre noul proiect care constă în crearea abonamentului unic pe transportul public

Cei din conducere și reprezentanții transportului public au anunțat că abonamentul unic este o noutate ce privește mai multe facilități pentru ieșeni.

„Abonamentul unic este o măsură inspirată din tradiția orașelor europene, care pe de o parte vine să aducă un preț cât mai scăzut pentru un abonament ce permite utilizarea pe parcursul a mai multor luni. Să nu uităm că un abonament de 73 de lei pentru o singură linie de tramvai, acum costă 75 de lei pentru toate liniile de tramvai.

Desigur, vine și cu alte facilități; acest abonament unic poate fi împărțit pe 7, 15 și 30 de zile cu valori diferite. Abonamentul de tip turist pentru 3 zile va costa 20 de lei, biletul de 24 de ore care va costa 8 lei și biletul de 90 de minute care va costa 2 lei, și-l poți folosi pentru toate mijloacele de transport în comun din municipiul Iași. E o politică de tarifare care vine să suprapună cu ideea de ticketing.

Abonamentul unic va atrage cu siguranță noi utilizatori și totodată va crește capacitatea de încasare și predictibilitatea acestora pentru încasatorii de transport, iar cei care vor deține abonamentul unic vor avea mai multe avantaje: permite reconfigurarea traseelor, posibilitatea de transport fără costuri suplimentare, iar elevii și studenții vor beneficia în continuare de reduceri.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ