Share

Începe un nou an școlar, se termină vacanțele, copiii se întorc la școală. Unele școli au uniforme, astfel că dacă ești părintele unui copil care învață la o astfel de școală, ai o problemă mai puțin toamna asta. Altfel… Acum, copiii vor dori haine noi, iar tendințele vârstei și influențele prietenilor lor vor fi principalele dificultăți cu care vei avea de-a face când va veni vorba de cumpărat haine copii.

O garderobă bine gândită

Prima sugestie ar trebui să fie asta: asigură-i copilului tău o garderobă diversă. Chiar dacă hainele cu desene atrăgătoare, ușor de îmbrăcat, comode, în culori vesele și din materiale moi, sunt principalele atracții, e nevoie și de altceva. Începând cu 4 ani, copiii încep să-și formeze personalitatea și identitatea de gen. Nu ar trebui să te surprindă dacă fiica ta va dori haine copii foarte feminine. În jurul a 6-7 ani, va vrea să se îmbrace la fel ca anturajul său de la grădiniță sau școală și îi vor plăcea hainele la modă și pe care le poartă prietenele ei.

Citeste si   5.028 CAZURI noi de persoane INFECTATE cu SARS – CoV - 2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Haine copii – oferte (LINK)

Vara, lucrurile sunt mai simple. Pentru zi de zi, hainele din bumbac, cu mânecă scurtă, cu modele florale sau similare, pentru fetițe, sau cele comode și stil sportiv, pentru băieței, sunt cele mai căutate. Toamna, însă, lucrurile nu mai sunt la fel de simple.

Ce facem cu capriciile copiilor?

Odată pusă garderoba celor mici la punct, trebuie gestionate capriciile acestora. Sunt câteva strategii care ar putea funcționa atunci când copiii devin foarte „rebeli”:

  1. Nu vrea să se îmbrace? Începând cu 4 ani, un copil se poate îmbrăca singur cu majoritatea obiectelor vestimentare, mai ales în anotimpurile calde. Trebuie doar să ai răbdare și să îi oferi suficient timp. Dacă ai făcut deja ambele lucruri, iar el e tot în pijama, nu cădea în tentația de a-l îmbrăca tu. Fără să te enervezi, dar cu fermitate, fă-l să-și asume consecințele comportamentului său. Dacă nu se îmbracă, nu va merge în parc, la plajă, la joacă, la casa bunicilor etc. Încă se opune? Ia-l cu tine îmbrăcat așa, în pijama, și cu siguranță data viitoare va gândi de două ori înainte de a se opune rugăminților tale de a se îmbrăca.
Citeste si   Liceul TEORETIC de Informatică „Grigore Moisil” IAȘI - Cum ar fi ȘCOALA pe INSTAGRAM?

Haine copii – oferte (LINK)

  1. Vrea mereu aceleași haine? Unii copii trec prin etapa în care vor să poarte aceleași piese vestimentare, de care s-au atașat mai mult decât de altele. Probabil e o pereche de pantofi, de adidași, de sandale, un trening, un tricou, o rochiță. Obsesiile copiilor obișnuiesc să treacă de la sine, dar cât timp sunt de actualitate, e mai bine să deschizi o negociere, decât să te enervezi. Dacă mergem la film, nu putem lua treningul, dar îl poți purta în parc. De multe ori, copiii se arată mai flexibili când li se dau mai multe opțiuni. Oportun ar fi să-i oferi trei variante de haine copii și să îl pui să-și aleagă un anumit rând de haine. Acest lucru este mult mai eficient decât o înfruntare cu el.
Citeste si   Sentință DEFINITIVĂ pentru fostul SECRETAR al Primăriei Târgu-Frumos! Felicia SPULBER condamnată la ÎNCHISOARE cu suspendare

Haine copii – oferte (LINK)

  1. Vrea să fie mereu îmbrăcat ca prietenii săi. Începând cu opt ani, băieții și fetițele caută să se identifice cu prietenii lor. Frecvent, opinia grupului contează mai mult decât cea a părinților. Dacă îi obligăm să poarte anumite haine copii care nu corespund codului grupului lor, îi forțăm să încalce regulile acestui grup. Asta nu e o justificare pentru ca mereu să se îmbrace cum vor ei, dar e important să le înțelegi și punctul lor de vedere și să nu-i obligi să poarte un anumit obiect vestimentar pe care-l resping. La această vârstă și din același motiv, apare și motivul brand-urilor. Dacă fiul sau fiica ta vor doar haine de brand, trebuie să ne menținem fermi și să căutăm să negociem din nou. Copiii sunt mult mai înțelegători dacă li se explică situația fără dramatism, cu calm și înțelegere. Poți face un compromis: îți iau adidași de firmă, dar nu pot să-ți iau și geacă la fel. Cel puțin deocamdată…

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ