Share

În urma confimării cu noul coronavirus a unui elev de clasa a VIII-a de la un liceu din municipiul Iaşi, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a apreciat ca fiind oportună propunerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi de a efectua sesiunile de pregătire pentru Evaluarea Naţională şi examenul de Bacaulareat doar în varianta online.

Decizia a fost luată ca o măsură suplimentară de pregătire pentru buna desfăşurare a examenelor naţionale

La începutul acestei săptămâni, în unitatea de învăţământ au fost efectuate operaţiuni de igienizare, care vor fi reluate şi în perioada următoare în vederea pregătirii sălilor de curs. Conform recomandărilor din Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, NU a fost necesară testarea elevilor prezenţi în aceeaşi sală de curs cu elevul confirmat cu noul coronavirus. Elevii menţionaţi pot participa la Evaluarea Naţională 2020 de săptămâna viitoare, pe 15 şi 17 iunie 2020.

Reamintim că la sfârşitul săptămânii trecute a fost confirmat cu noul coronavirus un elev de clasa a VIII-a de la un liceu din municipiul Iaşi.

Testarea a fost efectuată deoarece adolescentul era contact direct cu un caz confirmat

Ancheta epidemiologică a stabilit până în momentul de faţă că a fost prezent de două ori la sesiunile de pregătire pentru Evaluarea Naţională 2020 şi că au fost respectate toate măsurile de protecţie impuse pentru desfăşurarea acestor activităţi: distanţa dintre elevi, purtarea măştilor atât în timpul orelor cât şi în pauze, dezinfectarea mâinilor, aerisirea sălilor de curs în pauze şi dezinfecţia suprafeţelor cu substanţe biocide.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ