Share

În Scrisoarea pastorală, TEOFAN Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei specifică că în perioada dintre Crăciun şi Bobotează este mai multă disponibilitate de a cugeta la mersul vieţii, la relaţia noastră cu Dumnezeu şi cu cei de lângă noi.

„Am ajuns, cu mila lui Dumnezeu, la sfârşitul anului 2017 de la Naşterea lui Hristos. Încă un an se adaugă la şirul anilor vieţii noastre.

Cântecul colindelor, participarea la sfintele slujbe, timp mai mult petrecut cu cei dragi în familie, regăsirea între prieteni aduc, în aceste zile, o ieşire din ritmul tumultuos al vieţuirii noastre obişnuite”, transmite TEOFAN Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Citeste si   Conturi în BĂNCI, bunuri de LUX și VENITURI din diverse FIRME! Cu asta se ”LAUDĂ” unii dintre cei mai BOGAȚI aleși ai IAȘULUI

Există, de asemenea, mai multă deschidere a omului spre taina credinţei în Hristos, Dumnezeu adevărat şi Om adevărat.

Creștinii se apropie de adevărul cel mare al coborârii lui Dumnezeu printre oameni, al Naşterii Sale, după trup, din Sfânta Fecioară Maria.

În atmosfera sfântă a sărbătorii Naşterii Domnului, aducem în faţa ochilor minţii şi a inimii voastre chipul binecuvântat al Preasfintei Fecioare Maria, al bătrânului Iosif, al îngerilor, al magilor şi al păstorilor.

Suntem chemaţi să ne regăsim şi noi în chipurile lor, să tindem spre viaţa lor, iar mărturisirea lor să fie puterea mărturisirii noastre. Sfinţenia Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, modestia bătrânului Iosif, simplitatea păstorilor, înţelepciunea şi curajul magilor sunt izvoare de viaţă care ne pot adăpa credinţa şi ne pot întări în atitudinea noastră mărturisitoare, mai mărturisește TEOFAN Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

În finalul scrisorii pastorale, TEOFAN Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei dorește tuturor o sărbătoare a Naşterii Domnului cu multă pace sufletească şi un Nou An cu nădejde şi împliniri frumoase în viaţa proprie, a familiei, a Bisericii şi a Neamului.

Citeste si   Frig CRUNT în Spitalul SOCOLA! Pacienții și cadrele medicale TREMURĂ de FRIG în saloane

 

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ