Share

Restricţiile cu care se confruntă femeile din Arabia Saudită sunt discutate în toată lumea, fiind ţara cu una dintre cele mai dure legislaţii în materie de drepturile omului.

Printre lucrurile pe care femeile saudite nu le pot face în această ţară se regăsesc unele dintre cele mai comune lucruri.

  1. Nu pot să se căsătorească fără permisiunea garantată de un „wali” sau un „gardian” personal.
  2. Nu pot să călătorească fără permisiunea unui bărbat. Actele precum paşaportul şi documentele de identificare pot fi obţinute doar cu permisiunea acestuia
  3. Femeile din Arabia Saudită nu îşi  pot deschide un cont bancar
  4. Nu au dreptul la un proces echitabil. Mărturia unei femei valorează doar jumătate din cea a unui bărbat.
  5. O altă intedicţie pentru femeile saudite este să iasă singure din casă. Ele au un „mahram”, care le însoţeşte oriunde, inclusiv la cumpărături sau la medic.
  6. Femeile nu au voie să îşi arate frumuseţea prin machiaj sau vestimentaţie, cele mai multe fiind  obligate să poarte o abaya şi o eşarfă pe cap.
Citeste si   AlegeriLocale2020/ Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a anunţat că a câştigat un nou mandat

Printre interdicții se află și probarea hainelor în magazine, interacțiunea cu bărbații, citirea de revistă de modă necenzurate sau cumpărarea de păpuși Barbie.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ