Elevul care și-a bătut profesoara de limba română pe motiv că i-a pus nota 4 la teză este la un pas de exmatriculare, în timp ce parintii ar putea raspunde penal pentru “isprava” odraslei.

Acestea ar fi primele masuri care se intrevad intr-un caz care a cutremurat o tara intreaga si care s-a petrecut luni seara, la Todiresti, informează estnews.ro

Întâmplarea petrecută la începutul acestei săptămâni, când un elev din clasa a VI-a  de la Școala ”Gheorghe Cioată” Todirești și-a maltratat profesoara – Anca Antip, de 29 de ani – pentru nota mică pe care i-a pus-o la teză, a consternat o țară întreagă, dar mai ales comunitatea din Todirești. Rudele, vecinii, prietenii familiei băiatului de 12 ani, dar și cadrele didactice din comună sunt scandalizate de incident și vor ca elevul, deși este minor, să fie pedepsit exemplar, mai ales că este cunoscut ca un copil-problemă, cu derapaje de comportament dese și grave.

Petronela Lipșa, directorul școlii, ne-a declarat că cel mai probabil băiatul va fi mutat disciplinar la o altă școală:

”Suntem oameni care promovam educatia sub toate aspectele si nu e acceptabil ce s-a intamplat in aceasta comunitate. Ne pare foarte rau si pentru copil, si pentru doamna profesoara. Ca elev, are rezultate bune si foarte bune, dar din punct de vedere al comportamentului este un copil problema. Nu m-am gandit niciodata ca putem ajunge in asa situatie. Am demarat la nivelul scolii o ancheta interna. Copilul va fi sanctionat, asta este clar. Avem în vedere scaderea notei la purtare, adică o notă foarte mică, si mutarea disciplinara la alta scoala”.

LĂSAȚI UN MESAJ