Share

Știm deja că din data de 15 mai și-au reluat activitatea cabinetele stomatologice, dar ce nu știm până nu sunăm direct la cabinet sunt exact procedurile pe care un medic le poate realiza și pe care nu.

În prealabil, pacienții trebuie să-și facă o programare, iar la programare trebuie să aibă grijă să se realizeze și o distanțare orară a consultațiilor. Obligatoriu, la intrarea în cabinet, pacienților li se ia temperatura. Sălile de așteptare și circuitul individual al pacientului trebuie bine gestionate. Nu se mai pune problema prezenței mai multor persoane: o singură persoană, fără însoțitor, cu excepția cazurilor în care este vorba despre un minor sau o persoană cu dizabilități.

Citeste si   Bucuria Crăciunului rămâne aceeași! PALAS ți-a pregătit mii de CADOURI în valoare de 18.000 de euro

Pentru medicul stomatolog riscurile sunt mari

Fiecare pacient poate fi purtător. Medicul va trebui să aibă echipament adecvat tipului de pacient pe care îl tratează.

“Avem restricții vizavi de aerosoli, în sensul că trebuie să limitam sau să programam cât mai târziu pacienții pe care îi tratam cu aerosoli. Nu ne confruntam cu nici un fel de probleme. Numărul pacienților a scăzut pentru că avem un timp de așteptare de 20 de minute între fiecare intervenție și acum acum în jur de 10-12 pacienți pe zi, un număr mult mai mic față de cum era înainte.

Pentru igienizare avem niște aparate speciale cu nebulizare, care trag aerosolii din atmosfera. Nu am întâlnit pacienți care să aibă o anumită reținere în a veni la stomatolog, chiar sunt destul de relaxați. Noi le-am inspirat încredere și pentru că avem aparatura foarte performanta. Eu mi-am creat un mediu în care să fiu și eu în siguranță, dar și pacientul.” Adimistrator cabinet Dr. Grig, Grigoriciuc Andrei.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ