Share

Deputaţii europeni intenţionează să interzică utilizarea aditivilor alimentari în carnea pentru kebab şi shaorma, în special fosfaţii, care păstrează aroma cărnii şi partea ei moale, din cauza legăturii care ar exista între aceştia şi afacţiunile cardiovasculare.

Eurodeputaţii din cadrul Comisiei de Sănătate au exprimat îngrijorări serioase cu privire la consecinţele asupra sănătăţii ale fosfaţilor utilizaţi ca aditivi alimentari. Ei au respins propunerea Comisiei de autorizare a utilizării acidului fosforic, difosfaţilor, trifosfaţilor şi polifosfaţilor (E338-452) în carnea pentru kebab şi shaora, fie ea provenind de la ovine, vite, păsări de curte “, se arată într-o declaraţie a Parlamentului European.

Plenul Parlamentului European se va întâlni pe 11 decembrie pentru a vota propunerea. Dacă este respinsă, va fi trimisă înapoi la comisie, iar viitorul kebab-ului şi al shaormei va rămâne subiect de dezbatere. Comisia Europeană a dorit iniţial să autorizeze folosirea fosfaţilor în carnea de miel, oaie, vită şi viţel utilizată la rotisor în cadrul fast food-urilor.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ